Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Házenkáři Karviné vyhráli i druhé slezské derby a jsou výhru od semifinále

Mistři z Karviné kráčí zatím bez zaváhání za obhajobou titulu. Favorizovaní házenkáři vyhráli ve čtvrtfinále play-off extraligy proti Frýdku-Místku i druhý domácí zápas, k postupu jim schází jediné vítězství. Baník po sobotním devítigólovém triumfu ovládl další slezské derby ještě výrazněji 34:23 a za týden v hale soupeře už může sérii ukončit.

Radost házenkářů Karviné s fanoušky
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Nedokázali jsme čelit soupeři, který hraje výborně, a když si k tomu vezmete, že máme tolik zraněných, tak jsme jednoduše nebyli schopni konkurovat. Ze základní sestavy nám zbyli asi dva hráči, dohráváme to s dorostenci," řekl na svazovém webu hráč Frýdku-Místku Vojtěch Petrovský.

Suverénním triumfem vstoupili do vyřazovacích bojů rovněž plzeňští vítězové základní části. Proti Lovosicím, s kterými naposledy v polovině února uhráli jen venkovní remízu, vyhráli už první poločas o deset gólů a ve druhém si zajistili i s hráči z lavičky výhru 34:24.

Druhý zápas budou Západočeši hostit v pondělí. "U mužstva jsem týden, nikdo nemohl čekat převratné změny. Pokusili jsme se mančaft nastavit mentálně, ale bohužel se to moc nepovedlo. Potvrdilo se, že tento tým hraje doma výrazně lépe než venku. Rozhodně se však nevzdáváme," uvedl lovosický trenér Pavel Farář.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Karviné i Plzně ve čtvrtfinále vítězí

Pražská Dukla zvítězila v Novém Veselí 23:15 a vyrovnala sérii na 1:1. Stejný je i stav mezi Kopřivnicí a Jičínem, který jako jediný dokázal vyhrát první zápas venku, ale dnes prohrál výrazným rozdílem 24:36. "Jsme šťastní, že jsme utkání zvládli, protože situace byla kritická. Dneska nám fungovala skvěle obrana, která měla za zády skvěle chytajícího Marka Žingora. Teď se jdeme připravit na těžkou sérii v Jičíně," řekl kopřivnický kouč Lubomír Veřmiřovský.

Čtvrtfinále play-off extraligy mužů:

1. zápas:

Plzeň - Lovosice 34:24 (18:8)
Nejvíce branek: Stehlík 7/3, Ivancev a Šindelář po 4 - Klimt 6/3, Trkovský 5, Jonáš 4. 

2. zápasy:

Karviná - Frýdek-Místek 34:23 (17:11)
Nejvíce branek: Jan Užek 8, Nantl 5, Solák a Zbránek po 4 - Gřešek 7/3, Kocich a Ondrušík po 5. Stav série: 2:0.

Kopřivnice - Jičín 36:24 (17:10)

Nejvíce branek: Hanus 8, Čadra 8/1, Gřes 5 - Horut 6/2, Kubík 4, Hlava 3. Stav série: 1:1.

Nové Veselí - Dukla Praha 15:23 (6:11)

Nejvíce branek: Dodica 5, Štěrba 4, Ptáčník 2 - Patzel 7, Kastner 5/2, Režnický 4. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články