Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři Karviné přetlačili chorvatské Sesvete a drží naději na postup

Výborný zápas a důležité body. Házenkáři Karviné vyhráli dramatický zápas Evropské ligy s chorvatským celkem Sesvete 32:29. V utkání dvou týmů, které byly zatím ve čtyřčlenné skupině bez bodu, si připsali první výhru a udrželi naději na postup.

Karviná se na důležitý souboj s třetím týmem uplynulé sezony chorvatské ligy naladila sobotním extraligovým vítězstvím nad svým hlavním domácím rivalem Plzní. V dnešním vyrovnaném utkání domácí ani jednou neprohrávali, ale výraznější náskok získali až v prostřední desetiminutovce druhého poločasu.

Svěřence trenéra Michala Brůny táhl nejlepší hráč minulé extraligové sezony Dominik Solák, jenž vstřelil deset gólů. Brankář Petr Mokroš si připsal 12 zákroků.

"Hrál se dobrý férový zápas ve vysokém tempu. Připravovali jsme si obranu, která nám ale v prvním poločase vůbec nefungovala a soupeř nás lehce přehrával. Zápas jsme lámali ve druhé půli, vysunuli jsme obranu, ubránili jsme několik útoků a zlepšil se i gólman Mokroš. Tam přišel zlom. Byl to těžký zápas, jsem moc rád, že jsme ho zvládli a ukázali jsme, že v Evropské lize nejsme jen do počtu," uvedl trenér Brůna.

Se ziskem dvou bodů je Karviná v tabulce třetí a dva body za Tatabányou, která dnes prohrála 27:44 se suverénním favoritem skupiny Flensburgem. Odvetnou část zahájí Baník za týden na hřišti Sesvete, jež zůstalo bez bodu poslední.

Evropská liga házenkářů –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 3. kolo skupiny G:

Karviná –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Sesvete 32:29 (17:16)

Nejvíce bodů: Solák 10/2, J. Patzel 6, Široký 4 –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Gavrič 7, Raužan 7/2, Hršak 5.

Flensburg –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Tatabánya 44:27.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články