Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Házenkáři Karviné porazili Lovosice a mají po pěti letech Český pohár

Lovosice - Házenkáři Karviné vyhráli po pěti letech Český pohár. Ve finálové odvetě v Lovosicích zvítězili 27:26, v prvním utkání ve středu v domácím prostředí porazili obhájce trofeje 23:18. Celkově triumfovali již posedmé.

Karvinští slaví zisk sedmého prvenství v ČP ve své klubové historii
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Byl to strašně těžký zápas. Věděli jsme, že Lovci budou hrát hodně trpělivě do útoku a budou chtít odskočit hned na začátku. Kluci podali vynikající výkon a dodrželi taktiku. Udrželi koncentraci jak v obraně, tak v útoku, nikam nespěchali, zachovali klidnou hlavu. Utkání i celý pohár jsme urvali i přes zranění," uvedl trenér vítězů Radek Bartošic na webu onlajny.com.

Lovosice vstoupily do utkání se snahou co nejdříve smazat pětibrankovou ztrátu a v desáté minutě se za stavu 5:2 zdálo, že jsou na nejlepší cestě. Jenže Karvinští záhy vyrovnali a těsné skóre udrželi až do poločasu.

Po změně stran to naopak byli domácí, kdo musel častěji dotahovat soupeřovo vedení, ani to se jim ale nedařilo. Postupem času tak bylo stále jasnější, že otočit průběh finálového dvojzápasu bude nad síly lovosických hráčů. Ti nakonec nedosáhli ani na remízu.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z utkání Lovosice - Karviná

Domácí kouč litoval špatné koncovky svého celku

Trenér Lovosic Vladimír Šuma uznal, že Karviná zvítězila zaslouženě. "První poločas jsme mohli vyhrát vyšším rozdílem. Ze třiceti střel jsme dali pouhých dvanáct gólů. Dnes byl pro nás velkou překážkou Lefan, který dominoval po celé utkání. Naše zakončení bylo žalostné, očekával jsem od některých hráčů trochu větší důraz hlavně v útočné fázi," řekl Šuma.

Karviná se sedmým triumfem osamostatnila v čele historického pořadí, šestkrát získala Český pohár pražská Dukla. Lovosice vyhrály dvakrát, vedle loňského prvenství se jim to podařilo i v roce 2012.

Finále Českého poháru házenkářů - odveta:

Lovosice - Karviná 26:27 (13:12)

Nejvíce branek: Malý 8, Klimt 5/2, Motl 4 - Jiří Užek 7/2, Monczka a Plaček po 5, Mlotek 4. První zápas 18:23, pohár získala Karviná

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články