Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Házenkáři Karviné pohár neobhájí, v semifinále prohráli s Plzní

Extraligu vedou, ale v poháru skončili před finále. Házenkáři Karviné podlehli v semifinále Českého poháru 22:26 tradičnímu rivalovi z Plzně. Karviná je posledním držitelem poháru ze sezony 2018/19, v té minulé se kvůli koronaviru soutěž nedohrála. Tentokrát se Baník musel obejít bez kanonýra Vojtěcha Patzela.

Úřadující extraligoví mistři ze západu Čech budou usilovat o čtvrtý Český pohár v klubové historii proti lepšímu z dvojice mezi Novým Veselím a Lovosicemi. Druhé semifinále je na programu 26. ledna, finále má termín 23. února.

Finalisté posledních tří ligových ročníků Talent a Baník se utkali před měsícem v extralize a domácí v Karviné o jediný gól vyhráli. Dnes ale vedli jen po úvodní brance, od té doby měli navrch Plzeňští.

Ti se ve své hale na Slovanech v prvním poločase vzdálili až na šestigólový rozdíl (11:5), Baník však vzápětí předvedl šňůru pěti branek, ale na vyrovnání už nedosáhl. Naději měl ještě za stavu 19:20, závěr si však Západočeši pohlídali. Sedmi góly se na výhře podíleli Tomáš Nejdl a Jan Stehlík.

"Bylo důležité, že jsme celý zápas šlapali. Krom pár malých výpadků, kdy jsme dostali tři góly za sebou, jinak to bylo dobré," řekl plzeňský brankář Karel Šmíd. Karvinská spojka Dominik Solák uznal, že Plzeň byla lepší. "Dneska se ukázalo, jak moc nám chybí Vojta Patzel, který bohužel nemohl hrát," litoval absence druhého nejlepšího střelce extraligy.

Český pohár házenkářů - semifinále:

Talent tým Plzeňského kraje - Karviná 26:22 (14:11).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články