Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Házenkáři Karviné i Dukly ve Vyzývacím poháru postupují

Osmifinále Vyzývacího poháru si zahrají házenkáři Karviné i Dukly. Čeští vicemistři týden po dvougólové porážce v Srbsku porazili v Karviné v odvetě 3. kola Železničar Niš 33:28. Pražská Dukla jela do Bosny proti Gračanici hájit pětibrankový náskok z prvního zápasu doma a udělala to tak důkladně, že vyhrála 21:20. Takže úterní los se bude týkat obou českých zástupců. Soutěž už skončila pro hráče Nového Veselí, kteří v sobotu podruhé podlehli lucemburskému týmu Differdange.

Radost házenkářů Karviné s fanoušky
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Baník Karviná první zápas v Niši prohrál o dva góly, ale v odvetě ztrátu smazal už v prvním poločase. Na přestávku šli domácí, nabuzení středeční extraligovou výhrou nad dosud neporaženým mistrem z Plzně, za sedmibrankového vedení. Soupeři už ani zlepšený výkon po změně stran v bouřlivé atmosféře k obratu nestačil. Nejlepším střelcem zápasu byl se sedmi góly karvinský křídelník Miroslav Nedoma.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Karviné slaví postup

"V první půli jsme zahráli fakt výbornou házenou. Hrálo se nám pak lépe, protože Srbové museli furt dohánět. I když tam byl menší výpadek a soupeř přitlačil v obraně, hlídali jsme si to," řekl Deníku trenér Karviné Marek Michalisko a pochvaloval si úspěšnou taktiku rychlého nástupu do utkání.

"Byl to záměr. Počítali jsme s tím, že nejsou zvyklí hrávat v dopoledním čase, takže než se stačí rozkoukat, že bychom si případně vytvořili nějaký náskok," řekl kouč po prvním postupu Karviné do jarních pohárových bojů po 20 letech.

Dukla nad Gračanicou doma vyhrála 26:21 a v Bosně jí vyšel první poločas, po němž měla k dobru dalších šest branek. Domácí tým po změně stran přidal a dokázal skóre otočit, ale Pražané si nakonec odvezli výhru i postup. 

Vyzývací pohár házenkářů - 3. kolo, odvety:

Karviná - Železničar (Srb.) 33:28 (20:13) 
Nejvíce branek: Nedoma 7, Monczka 6, Solák 5 - Stojanovič 6, Jevtič 5. První zápas 28:30, postoupila Karviná.

Gračanica (Bosna) - Dukla Praha 20:21 (6:12)
Nejvíce branek: Tomič 9, Živanov 7 - Klíma a Sviták po 6, Zelenka a Jeníček po 3. První zápas 21:26, postoupila Dukla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články