Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Házenkáři Francie jsou třetími osmifinalisty mistrovství Evropy

Jako třetí tým si na mistrovství Evropy zajistili házenkáři Francie postup do semifinále. Olympijští šampioni porazili Rakousko 33:28 a po výhře domácího Německa 35:28 nad Maďarskem mají bez ohledu na výsledky zbývajících zápasů skupiny I jistotu, že postoupí z prvního místa v tabulce.

Německý házenkář Johannes Golla
zdroj: Reuters autor: Wolfgang Rattay

Nejlepší výchozí pozici pro boj o druhé postupové místo má před závěrečným kolem Německo, které má v tabulce před nejbližšími soupeři jednobodový náskok. Domácí tým narazí v posledním utkání na Chorvatsko, které dnes přišlo o šanci na postup po prohře 30:35 s už jistě vyřazeným Islandem. Maďary čeká duel s favorizovanou Francií. Rakušané, kteří mají rovněž čtyři body, budou živit naději v duelu s Islandem.

Už v neděli se kolo před koncem čtvrtfinálové fáze rozhodlo o semifinalistech ve skupině II. Před závěrečnými zápasy mají účast mezi čtveřicí nejlepších jistou úřadující mistři světa Dánové a obhájci evropského titulu Švédové. Ti se o účast ve finále utkají s Francií, Dánsko si musí na soupeře ještě počkat.

Mistrovství Evropy házenkářů – čtvrtfinálové skupiny:

Skupina I (Kolín n. R.):

Chorvatsko – Island 30:35 (18:16), Francie – Rakousko 33:28 (15:16), Německo – Maďarsko 35:28 (18:17).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články