Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Házenkáři Dukly zaskočili Plzeň v její hale, Lovosice vyhrály v Zubří a přebírají vedení v extralize

Lídr extraligy házenkářů narazil v 18. kole, když před vlastními fanoušky podlehl pražské Dukle 31:33. Ta je v tabulce čtvrtá, ale má za sebou nyní už pátou výhru v řadě. Plzeň, pro kterou je to teprve druhá porážka v tomto ročníku, vedla jen v úvodu zápasu 1:0. Potom už hosté nastoupili v plné síle a dostali se do vedení až o deset branek. Ve druhé půli Plzeň stahovala jejich náskok, ale vyrovnat už nestihla. Do vedení v tabulce tak jdou Lovosice, které vyhrály 33:29 v Zubří.

Je nám líto, video expirovalo.
Dramatický závěr zápasu Plzeň – Dukla a ohlasy

Plzeň, kterou trápí velká nemocnost, neuspěla ve čtvrtém zápase za sebou. Po ligové remíze z minulého týdne v Novém Veselí o víkendu prohrála oba zápasy v Izraeli a vypadla z Evropského poháru. V extralize Západočeši utrpěli prohru poprvé od 26. října.

Proti Dukle sice domácí dali první gól zápasu, pak už je ale Pražané do vedení nepustili. První poločas vyhráli svěřenci bývalé plzeňské opory Michala Tomara 21:15. Po přestávce se sice Plzeň dokázala agresivní hrou a zlepšenou obranou dotáhnout na dostřel, hosté už ale výhru nepustili.

Lovosice v této sezoně ztratily body jen po dvou porážkách s Plzní a dnes příslušnost k ligové špičce potvrdily. Zubří, které se rovněž potýká s řadou zranění, Lovci porazili i podruhé v aktuálním ročníku. V posledním vystoupení letošního roku oslavili čtvrtou výhru za sebou.

Chance extraliga házenkářů – 18. kolo:

Talent tým Plzeňského kraje – Dukla Praha 31:33 (15:21)
Nejvíce branek: Režnický 6, Douda 6/1, Stehlík 5/2 – F. Březina 8, M. Březina 7, Rakouský 6.

Zubří - Lovosice 29:33 (13:19)
Nejvíce branek: Havran 6, Palát 6/1, Mazurek 5 - Horák a Trkovský po 6, Bogdanič 5/2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články