Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Házenkáři Dukly mají k titulu o bod blíž než Zubří

Praha - Házenkáři mistrovské Dukly Praha se po čtvrtém z deseti kol nadstavby dostali do čela extraligy a k titulu mají o bod blíže než Zubří. Dosavadní lídr ze Vsetínska totiž ztratil bod po remíze 27:27 s Karvinou, zatímco pražský obhájce trofeje v sobotu rozdílem deseti branek deklasoval Jičín (34:24). Karviná na Zubří ztrácí stále sedm bodů, stejný odstup mají čtvrté Lovosice, které už v páteční předehrávce zvítězily v Přerově 32:24, a také Jičín.

Házenkáři Zubří
zdroj: ČT4

V hale Dukly měl zápas vyrovnaný průběh jen do 20. minuty a stavu 8:8. Pak tři rychlé branky Piskače a Lehockého a dobré zákroky Petržaly postavily základy gólového úniku Pražanů. O přestávce byl rozdíl ve skóre šestibrankový, Jičín se pak přiblížil už jen na čtyři branky.

Druhý kandidát na titul Zubří prohrávalo s Karvinou až o sedm branek, ale v posledních pěti minutách se nadechlo k náporu a v závěru dokonce dvakrát vedlo. Naposledy ještě 12 sekund před koncem díky Stržínkovi, který proměnil i devátou sedmičku v zápase a celkem dal 12 gólů. Sekundu před koncem ale zařídil remízu ze stejné standardní situace Petrovský, jenž potrestal faul Ondřeje Miky.

"Karviná podala vynikající výkon, především gólman Lefan nám dělal velké problémy a on byl ten, který Karvinou dotáhl k bodu. Byť si myslím, že Karviná bod spíš ztratila," řekl České televizi trenér Zubří Jiří Mika. "Byla to dramatická a bojovná házená, domácím jde o titul, my hráli uvolněně a to bylo na herním projevu vidět. Dělba bodů je spravedlivá," doplnil karvinský kouč Rastislav Trtík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články