Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Házenkáři Plzně deklasovali Maloměřice a díky skóre vystřídali Duklu na čele

Zatím bezchybné výkony předvádí házenkáři pražské Dukly, Plzně a Karviné na startu nového ročníku extraligy. Plzeň deklasovala nováčka Maloměřice Brno 38:16 a vysoké vítězství ji posunulo do čela tabulky o skóre před Duklu. Pražané, kteří obhajují bronzové medaile, splnili roli favorita vítězstvím 32:25 nad Hranicemi a po třetím kole zůstali neporaženi. Na třetí místo se posunul zbylý neporažený tým v soutěži Karviná. Obhájci stříbra po minulé remíze v Jičíně porazili Kopřivnici 32:29.

Házenkář Dukly Praha Martin Grištšuk
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Obhájci titulu zápasu s outsiderem dominovali a už v prvním poločase si vypracovali desetibrankový náskok, poté co závěrečnou dvanáctiminutovku vyhráli 9:1. I s náhradníky po změně stran Talent rozdíl ve skóre navyšoval, nejlepšími střelci byli se šesti góly Slovinec Tim Jenko Bogdanič a Jan Chmelík.

Karvinou dovedl k výhře zejména Marek Monczka, autor deseti gólů. Ještě o dva víc dala v kopřivnickém dresu chilská posila Víctor Donoso, ale příspěvek aktuálního lídra tabulky střelců hostům k úspěchu nepomohl. Favorit po vyrovnaném prvním poločase vedl v závěru až šestibrankovým rozdílem, soupeř v koncovce třemi góly výsledek už jen zkorigoval.

Hranický tým na jaře bojoval o záchranu, ale nový ligový ročník začal dvěma výhrami nad brněnskými soupeři  Královým Polem a nováčkem Maloměřicemi. Na Duklu ale nestačil.

Zápas hosté rozhodli v poslední desetiminutovce první půle, když po šestibrankové šňůře utekli na 13:7. Do druhého poločasu šla Dukla s vedením 16:10 a už ho nepustila.

Extraliga házenkářů - 3. kolo:

Karviná - Kopřivnice 32:29 (15:13)

Nejvíce branek: Monczka 10/4, Solák 6, Brůna 5 - Donoso 12/4, Hanus 5, Fulnek a Brito po 3.

Plzeň - Maloměřice Brno 38:16 (17:7)

Nejvíce branek: Jenko Bogdanič a Chmelík po 6, Šafránek a Režnický po 4 - Žďánský 5, Jirák, Vítek a Erbes po 2.

Hranice - Dukla Praha 25:32 (10:16)

Nejvíce branek: Andrš 5, Mucha, Mlotek a Cáb po 4 - Reichl 7, Klíma 7/2, Sviták 5.

Nové Veselí - Jičín 30:24 (12:16)

Nejvíce branek: Bartůněk 8, Kocich 6, Ptáčník 4 - Krahulec 7/4.

Lovosice - KP Brno 26:30 (11:13)

Nejvíce branek: Motl 8, Trkovský 4/1, Malý 3 - Horut 7, Stein 6, Bosák 4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články