Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Házenkáři chtějí na turnaji O pohár ČT zvítězit

Praha - Čeští házenkáři chtějí v pátém ročníku mezinárodního turnaje O pohár České televize navázat na sérii tří vítězství, kterou loni v Ostravě přerušilo Slovinsko. Letos se bude hrát od dnešního dne do soboty v Zubří, Zlíně a Přerově. Všechna utkání české reprezentace vysílá ČT4 a zpravodajský web ČT24. První přímý přenos zápasu se Slovinskem sledujte již dnes v 18:00.

Obsazení turnaje bude opět kvalitní, kompletní čtveřice Česko, Slovinsko, Rusko a Rakousko startovala na lednovém evropském šampionátu. Svěřenci kouče Martina Liptáka skončili v Rakousku osmí, zbývající účastníci turnaje byli v konečném pořadí za nimi.

Slovinci přijíždí na turnaj v nejsilnějším složení a budou chtít domácím hráčům oplatit prohru z nedávného mistrovství Evropy. Naopak ruský trenér Vladimir Maximov přiveze kádr s hráči pouze z ruské ligy s tradiční převahou hráčů moskevského Čechova.

Trenér chce vyzkoušet nové hráče před kvalifikací se Srbskem

Český výběr trénuje společně od úterý v Zubří. Kouč Lipták chce především zapojit nové hráče. "To hlavně z toho důvodu, že se blíží červnová kvalifikace se Srbskem a musíme být připraveni pro případ, že by se někdo ze základního kádru zranil," řekl Lipták.

V jeho sestavě došlo oproti ME k několika změnám. Kvůli rodinným záležitostem bude chybět gólman Martin Galia a dále Tomáš Sklenák a kapitán Karel Nocar. Naopak šanci dostanou Pavel Prokopec z Eisenachu a Tomáš Bednařík z Hranic a po dlouhé absenci zaviněné zraněním i Pavel Horák. Ten ale stejně jako Filip Jícha bude s českým celkem jen trénovat, do zápasů ani jeden z nich nezasáhne.

Program turnaje

Čtvrtek 15. dubna, Zubří:

16:00 Rakousko - Rusko,

18:00 Česko - Slovinsko.

Pátek 16. dubna, Zlín:

16:00 Rusko - Slovinsko,

18:00 Rakousko - Česko.

Sobota 17. dubna, Přerov:

11:00 Slovinsko - Rakousko,

13:30 Česko - Rusko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články