Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Házenkáři Brna si vyšlápli na Jičín, Karviná vyhrála popáté v řadě

Více než dva měsíce čekali házenkáři Brna na vítězství v nejvyšší soutěži. Dočkali se až v předehrávce 11. kola. Doma porazili Jičín 28:26. Házenkáři Karviné porazili po dramatickém závěru 33:32 Lovosice a pojistili si vedení v tabulce. Úřadující mistři díky páté výhře za sebou odskočili druhému Novému Veselí na rozdíl dvou bodů.

Házenkáři Brna uhráli za prvních deset kol nejvyšší soutěže jenom jedno vítězství a jednu remízu, proti čtvrtému Jičínu si ale spravili chuť. Hosté sice vedli o tři branky, Brňané ale ještě v průběhu první půle skóre otočili a v jednu chvíli si vypracovali až čtyřgólový náskok.

Jičín se sice dotáhl, v klíčové fázi utkání ale střelci Ronalu několikrát v krátkém sledu ztroskotali na brankáři Jakubu Koňaříkovi. Brno už si vítězství vzít nenechalo, vyhrálo 28:26, v tabulce ale zůstává předposlední.

Házenkáři Karviné zdolali těsně Lovosice

Lovosice o první venkovní body v sezoně bojovaly až do posledních sekund, ale z palubovky favorita si odvezly těsnou porážku. Karviná se sedm minut před koncem vyrovnaného utkání dostala do zdánlivě rozhodujícího vedení o čtyři branky, po chybách ale vrátila hosty do zápasu. Dvanáct sekund před koncem snížil na rozdíl jednoho gólu Malý, ale Baník následně udržel míč i oba body.

Deseti brankami se o vítězství zasloužil kanonýr Monczka, osmkrát se trefil Nedoma a sedmkrát Chudoba. Na straně poražených vstřelil osm branek Jonáš a sedm Klimt.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články