Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Házenkáře čeká souboj s Alžírskem, ani výhra jim nemusí stačit

Dauhá Až závěrečné zápasy ve skupině rozhodnou o tom, zda si čeští házenkáři na světovém šampionátu v Kataru zahrají osmifinále. Reprezentanti po úvodních třech prohrách s Francií, Švédskem a Egyptem ve čtvrtek nečekaně porazili Island 36:25 a oživili postupové šance. Přesto nemají situaci jen ve svých rukách: k účasti ve vyřazovacích bojích potřebují nejen zdolat Alžírsko, ale zároveň spoléhat na to, že Island nezvítězí nad Egyptem.

Čeští házenkáři
zdroj: chf.cz autor: Pavel Lebeda

"Tohle zažíváme v podstatě každý rok, hlavně s nároďákem, když hrajeme kvalifikace nebo se dostaneme na mistrovství. Většinou nakonec spoléháme na někoho jiného, aby to nějakým způsobem za nás zachránil. Teď čekáme na Egypt. Můžeme jim zkusit poslat nějaký dárek do Egypta," žertoval střelec Pavel Horák. "Samozřejmě musíme vyhrát i náš zápas," doplnil.

Daniel Kubeš: "Situace je taková, jaká je. My se chceme soustředit sami na sebe, na to, abychom podali zase dobrý výkon a měli stejná čísla jako v posledním zápase, stejné nasazení, stejnou chuť do hry. To je nejdůležitější."

Český celek už před zápasem s Alžírskem bude vědět, zda má ještě šanci postoupit, protože Island hraje s Egyptem o dvě hodiny dříve. "V dnešní době vůbec nejde zabránit tomu, abychom se dozvěděli výsledek Islandu. Budeme se soustředit na to, abychom vyhráli další zápas. Pak bychom měli dvě vítězství ve skupině a nebude to žádná tragédie," uvedl jeden z trenérů Daniel Kubeš. "Horší by bylo, kdybychom na základě toho, že třeba Island vyhraje, odevzdali ten náš zápas. To by pro mě osobně byla tragédie a to se budeme snažit nedopustit," dodal Kubeš.

Alžírsko, loňský vítěz afrického šampionátu, sice v Kataru ještě nezískalo ani bod, podle Kubeše ale nejde o slabého soupeře. "Vedli nad Islandem 6:0, s Francií prohráli o šest gólů. Pro nás to je nezvyk v tom, že hrajeme se soupeřem z Afriky. A viděli jste, co se stalo s Egyptem. Ti hráči jakmile se dostanou do euforie, hrozně narostou a jsou sebevědomí. Alžírsko je podobné Egyptu," přemítal Kubeš. "Byla by ostuda, kdybychom s nimi prohráli. I když na druhou stranu si nemyslím, že jsou tak slabí, jak ukazuje tabulka," doplnil trenéra Horák.

Do hry zřejmě opět nezasáhne křídlo Jiří Motl, který má potíže s nohou. "Jedná se o vykloubený základní kloub malíku na noze. Za celou dobu, co dělám u sportu i fotbalu, jsem takové poranění neviděl. Je to hodně bolestivé. Otázka nasazení do zápasu bude sporná, aby podal stoprocentní výkon. Vidím to spíš špatně," uvedl lékař Petr Holub.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články