Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Házenkáře čeká prověrka ve Švédsku, Jícha v nominaci kvůli operaci chybí

Praha - Trenéři české házenkářské reprezentace Jan Filip a Daniel Kubeš zatím nominovali dvanáct hráčů ke dvěma lednovým přípravným zápasům ve Švédsku. Do konce roku ještě dodatečně povolají čtyři z šestnácti náhradníků. Ve výběru chybí kapitán Filip Jícha, který tento týden absolvoval operaci stydké kosti.

Čeští házenkáři
zdroj: chf.cz autor: Pavel Lebeda

"S absencí takových hráčů se prostě musíme vyrovnat a o to víc se pokoušíme pracovat jako kolektiv a zlepšovat se v každém tréninku a zápase," uvedl Kubeš. Jíchu v roli kapitána nahradí nejzkušenější reprezentant Petr Štochl. Do stejné pozice byl v pondělí jmenován také v německém klubu Füchse Berlín, s nímž prodloužil smlouvu o další dva roky do léta 2018.

Duely 4. a 5. ledna ve Švédsku budou pro národní tým poslední prověrkou před lednovým vrcholem první fáze kvalifikace mistrovství světa, kterou Češi uzavřou dvěma zápasy s Tureckem. Reprezentanti na začátku listopadu dvakrát porazili Belgii a zatím vedou tříčlennou skupinu.

Do červnového play-off o účast na světovém šampionátu postoupí pouze vítěz. Před zápasy se Švédy ještě čeká házenkáře poslední týden v prosinci turnaj v Polsku. "Při nominaci na Švédy jsme vycházeli z dané situace, tedy víme, jaké hráče kvůli zranění nemůžeme povolat. U těch nominovaných i do pozic prozatímních náhradníků jsme vycházeli z jejich výkonů v klubech a při posledních reprezentačních akcích," uvedl Kubeš.

"Zbývající čtyři hráče pro zápasy ve Švédsku vyberou trenéři na základě výkonnosti v klubech a na Vánočním poháru v Polsku," doplnil manažer reprezentací Karel Nocar. Český celek se Švédskem prohrál na lednovém mistrovství světa v Kataru 22:36 a Seveřané nakonec obsadili na turnaji desáté místo. "Nabídka Švédů k sehrání dvou zápasů nás potěšila, protože je vždy dobré se měřit s tak kvalitními mužstvy. Pro nás půjde o výbornou přípravu na Turky," dodal Kubeš.

Nominace na zápasy ve Švédsku:

Brankář: Petr Štochl

Spojky: Tomáš Babák, Roman Bečvář, Vojtěch Petrovský, Jan Stehlík, Ondřej Zdráhala

Křídla: Jakub Hrstka, Miroslav Jurka

Pivoti: Leoš Petrovský, Tomáš Říha, Petr Šlachta, Jan Užek

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články