Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Házenkáře čeká dvojzápas s Německem, tým doplnili Mrkva s Vinkelhöferem

Plzeň - České házenkáře čekají poslední dva přípravné duely před startem mistrovství světa v Kataru. V pátek ve Stuttgartu a v sobotu v Mannheimu změří síly s dalším účastníkem šampionátu Německem a v zápasech se chtějí co nejlépe připravit na vstup do mistrovství proti Francii 16. ledna. Reprezentanti budou zároveň bojovat o to, kdo se dostane do závěrečné šestnáctičlenné nominace, kterou trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš oznámí po sobotním utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři se připravují na generálku MS s Německem

Češi se v uplynulých dnech chystali na soustředění v Plzni a Německo je pro ně ideální prověrkou. "Je to blízko, máme to z Plzně pár hodin. Samozřejmě to je kvalitní soupeř, takže v zásadě ideální," řekl kouč Kubeš. Na rozdíl od Vánočního poháru v Polsku už český celek nastoupí s oporami v čele s uzdraveným kapitánem Filipem Jíchou, které na přelomu roku v Katovicích nestartovaly.

Trenéři momentálně mají v kádru devatenáct jmen. Už na začátku týdne vypadl kvůli zranění Radim Chudoba. Do Německa neodcestuje kvůli problémům se stehenním svalem lovosický Jiří Motl, jeho start v Kataru by to ale nemělo ohrozit. "Lékaři mu doporučili pár dní klidu. Do odletu na mistrovství světa by měl být v pořádku," uvedl manažer reprezentace Karel Nocar.

Daniel Kubeš: "Je možné, že někdo, s kým jsme nepočítali, zahraje fantasticky a my budeme muset nominaci, jak se jeví teď, přehodnotit. Necháme se rádi překvapit."

Po druhém duelu v Německu oznámí Filip s Kubešem konečnou nominaci šestnácti hráčů pro šampionát. "Zkoušet v dvou těch zápasech moc nebudeme. Musíme je využít a prvních deset hráčů bude hrát určitě víc než zbytek. Jde nám vyloženě o to, abychom odehráli pospolu co nejvíc minut v sestavě, o které si myslíme, že v ní budeme začínat proti Francii," prohlásil trenér Kubeš.

"Důležité věci jsou, abychom spolu sehráli ty minuty proti dobrému, kvalitnímu soupeři s diváky a aby se nikomu nic nestalo," dodal český kouč, který převzal tým spolu s Filipem loni v létě. "Budeme mít možnost ověřit si, jak na tom momentálně jsme a pak případně před odletem ještě něco dopilovat," doplnil brankář Petr Štochl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články