Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Házenkář Jícha prodloužil smlouvu v Kielu do roku 2014

Kiel (Německo) - Házenkář Filip Jícha zůstane v německém Kielu minimálně dalších pět let. Český reprezentant a s 99 brankami nejlepší střelec uplynulého ročníku Ligy mistrů prodloužil smlouvu do 30. června 2014. Klub to dnes oznámil na svém webu. "Je to můj velký den, protože Kiel je město házené zaslíbené, naprosto perfektní a s manželkou se tady cítíme skvěle," řekl sedmadvacetiletý Jícha pro internetové stránky THW Kiel.

"Stále máme silný tým a hrát v Kielu mě naplňuje hrdostí, takže doufám, že v budoucnu tady získáme ještě mnoho titulů," dodal házenkář.

Jícha, který odešel do nejlepšího bundesligového celku v roce 2007, si letos zopakoval se severoněmeckým Kielem zisk doublu z loňského roku, jeho tým vyhrál ligu i pohár. Jeden velký triumf ale Jíchovi stále uniká, dvakrát s klubem prohrál ve finále Ligy mistrů.

Odchovanec Starého Plzence je ve svém pátém zahraničním působišti. Před příchodem do Kielu působil v německém Lemgu, ve švýcarském St. Gallenu, několik měsíců strávil u Perského zálivu v saúdskoarabském klubu Al Ahlí Džidda a v katarském Al Ahlí Sport Club.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články