Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Galia se po 19 letech vrátil do Karviné. V Baníku chci ukončit kariéru, prohlásil

Comeback legendárního brankáře oznámila házenkářská Karviná. Martin Galia se totiž po 19 letech vrátil do klubu, odkud v roce 2003 odešel po zisku tří domácích titulů do zahraniční. Dlouholetá reprezentační opora bude v Baníku kromě hráčské role také trenérem gólmanů všech věkových kategorií a asistentem kouče A-týmu Michala Brůny.

Je nám líto, video expirovalo.
Brankář Galia se vrací do extraligy. Bude hájit barvy mateřské Karviné

"O tom, že se jednou vrátím do Karviné, jsem věděl od prvního dne, kdy jsem ji opustil. Nynější přestup se rodil velmi lehce. Bavili jsme se o tom poslední tři sezony a teď nastal ten pravý čas, abych klubu vrátil všechno, co mi kdysi dal," uvedl Galia na webu Karviné.

"Těším se hlavně na návrat na palubovku. V Baníku bych chtěl ukončit svou dlouhou kariéru," dodal třiačtyřicetiletý Galia, který po odchodu z Karviné chytal ve Švédsku za Redbergslids, v Německu za Göppingen, Lemgo a Grosswallstadt, ve Švýcarsku za St. Gallen a v Polsku za Zabrze.

S Lemgem vyhrál v roce 2010 Pohár EHF, v sezoně 2005/06 byl vyhlášen nejlepším brankářem bundesligy.

V reprezentaci, v níž debutoval v roce 2001, odchytal přes 200 zápasů. Zúčastnil se čtyř mistrovství světa a sedmi evropských šampionátů. Na lednovém ME plnil roli poradce brankářů poté, co si na podzim vážně poranil koleno a nemohl chytat.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články