Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Galia: Rychlý postup nás zaskočil, za porážkou na Faerských ostrovech byla únava

České házenkáře čekal v minulém týdnu velmi náročný program - hned tři kvalifikační utkání v pěti dnech, z toho jedno na Ukrajině, jedno na Faerských ostrovech a jen jedno na domácí půdě. Čeští reprezentanti ale svůj úkol zvládli a jistotu účasti na mistrovství Evropy si vybojovali už po prvním duelu na Ukrajině. Jak ale přiznává hrající legenda českého týmu, dvaačtyřicetiletý brankář Martin Galia, i samotné reprezentanty tak rychlý postup zaskočil.

Brankář házenkářské reprezentace Martin Galia
zdroj: Český svaz házené autor: Hana Vrbková

"Nikoho v týmu nenapadlo počítat body a spekulovat, jestli jsme postoupili, nebo ne. My jsme se připravovali na každý zápas, že do toho jdeme, abychom na konci byli úspěšní. Ale bohužel nás předběhla ČTK (Česká tisková kancelář), která oznámila náš postup. A sami jsme z toho byli velmi překvapení," přiznává Galia, který svým způsobem lituje, že jistota postupu přišla už po prvním ze tří kvalifikačních duelů.

"Já to beru z toho pohledu, že vždycky, když přijde do týmu informace, že postoupil, tak to napětí a koncentrace už trošku jdou dolů. A možná přichází i trošku uspokojení. Ale my jsme doopravdy do těch dvou posledních zápasů chtěli jít s tím, že zvítězíme. To, že se to nepovedlo na Faerských ostrovech, byl ještě impulz pro nás dokázat, že to není náhoda, že už jsme postoupili, a chtěli jsme porazit Ukrajinu i doma," líčí opora českého týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Martin Galia hostem Sportovních zpráv ČT sport

To se nakonec povedlo a Češi Ukrajince zdolali i podruhé během pěti dnů. Za nejtěžší utkání tak i zpětně považuje Galia ono nepovedené vystoupení na Faerských ostrovech. "Když to vezmu sám za sebe, tak ten nejtěžší zápas nás čekal na Faerských ostrovech po příletu z Ukrajiny. Celý tým byl velmi unaven a podepsalo se to i na výsledku," myslí si český brankář.

"Hned po zápase s Ukrajinou jsme sedli do vojenského letadla a odletěli jsme na Faerské ostrovy, kam jsme přiletěli brzo ráno. Na chvíli jsme si šli odpočinout, potom už nás čekala videopříprava, trénink a druhý den už jsme šli do zápasu," popisuje Galia a odmítá, že by za porážkou bylo uspokojení, kterého, jak sám přiznal, se ale před duelem obával.

"Hlavní roli opravdu hrála únava. Sám jsem si to nechtěl připustit, že by nás to až tak mohlo ovlivnit, ale v tom zápase nám posledních deset patnáct minut došly síly a nebyli jsme schopni výsledek překlopit na naši stranu a zvítězit," popisuje Galia.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články