Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Francouzi míří za obhajobou titulu mistrů světa

Malmö (Švédsko) - Házenkáři Francie dál kralují velkým turnajům posledních let. Postoupili znovu do finále mistrovství světa a mohou obhájit předloňský titul. V semifinále si poradili s domácím Švédskem 29:26. Po zlatých medailích z mistrovství Evropy, mistrovství světa a olympiády mohou nyní přidat čtvrtý titul během tří let. Dánové v dramatičtějším duelu zdolali 28:24 Španělsko.

Do utkání sice vstoupili lépe Švédové, na větší než dvoubrankový náskok se ale nedostali. Nejlepší světový brankář Omeyer sice pustil za svá záda první čtyři pokusy Seveřanů, poté však svůj tým několikrát podržel a rázem se skóre otočilo.

Rozhodnuto bylo prakticky ve 40. minutě, kdy se Francie dostala do šestibrankového vedení. Následný tlak a několik chyb soupeře sice Švédové zužitkovali ke zkorigování na 23:25, závěrečné drama ale Francouzi nepřipustili.

Druhé semifinále bylo dlouho vyrovnané, i když se Španělé ani jednou nedostali do vedení. Šňůra tří branek z úvodu druhého poločasu posadila do sedla dosud stoprocentní Dány, Španělé se však ještě jednou vzepjali a při oslabení deset minut před koncem vyrovnali. Další nedisciplinovaností se ale připravili o šanci alespoň na prodloužení a Seveřané je ztrestali několika rychlými góly.

Semifinále MS v házené mužů:

Francie - Švédsko 29:26 (15:12)

 Dánsko - Španělsko 28:24 (12:12)
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články