Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Finále Českého poháru si zahrají házenkáři Karviné a Zubří

Karviná - Do finále Českého poháru se podle očekávání probojovali házenkáři Karviné a Zubří. Baník v závěrečném turnaji Final Four využil domácího prostředí k hladkému vítězství nad Plzní 36:27. Zubří po zlepšeném závěru stejným poměrem branek vyřadilo Třeboň, přemožitele obhájce prvenství Dukly Praha. Sobotní finále začne v karvinské hale v 10:00 a odvysílá ho ČT4.

Karviná si na domácí půdě nenechala utéct postup. Pětinásobný vítěz poháru měl proti Plzni svůj den; soupeře od začátku přehrával kombinační hrou, k níž přidal i dobrou střelbu. V osmé minutě vedl český mistr 7:4 a blíž než na třígólový rozdíl už se mu Západočeši v zápase nepřiblížili. Ve druhém poločase naopak Karvinští zcela ovládli palubovku a přesnými kombinacemi zvyšovali náskok.

Výsledek souboje mezi Zubřím a Třeboní byl na vážkách do 35. minuty. To Jihočeši šňůrou čtyř branek srovnali na 16:16, ale pak vzal osud zápasu do svých rukou Hrstka. Třemi důležitými zásahy vrátil Valachům vedení a otupil odpor soupeře. Třeboň v závěru totálně odpadla, udělala příliš mnoho technických chyb a Zubří jich využilo k výrazné devítibrankové výhře.

Semifinále Českého poháru házenkářů

Karviná - Plzeň 36:27 (18:13)

Nejvíce branek: Petrovský 10/1, Vančo, Chudoba a Faith po 5 - Bečvář 7/1, Šindelář 6, Soukup 4. Rozhodčí: Bečička, Horák. Vyloučení: 4:3. Sedmimetrové hody: 3/3 - 1/1. Diváci: 600.

Zubří - Třeboň 36:27 (16:13)

Nejvíce branek: Hrstka a Mézl po 7, Šusťáček a Číp po 5 - Kotlaba 6, Jordák 5. Rozhodčí: Kosmák, Hanák. Vyloučení: 2:4. Sedmimetrové hody: 3/1 - 2/0. Diváci: 260.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články