Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Filip: Nejde jen o góly, máme rezervy i v bránění a disciplíně

Dauhá - Čeští házenkáři na světovém šampionátu v Kataru prohráli úvodní tři zápasy a jeden z dvojice trenérů Jan Filip cítí, že mužstvo má velké rezervy a může hrát mnohem lépe. Je mu ale jasné, že mladý tým prochází procesem a nemůže se všechno naučit hned. Ve zbylém průběhu turnaje chce se svěřenci pokusit zlepšit to, co jde hned. Nejlépe už ve čtvrtečním utkání s Islandem.

Sport
zdroj: ČT4

"Je pravda, že máme hodně co zlepšovat, můžeme hrát lépe. Ale to jsme věděli od začátku, že to je proces, který nejde urychlit. Jsou věci, které se urychlit dají. Jsou jednodušší na to, abychom se v nich posunuli. A jsou věci, které budou trvat delší dobu," řekl Filip.

Jeho tým na úvod potrápil olympijské šampiony z Francie a prohrál jen o tři góly. Pak ale utrpěl debakl od Švédů a následně prohrál možná klíčové utkání o postup ze skupiny s Egyptem. "Žádná porážka tomu samozřejmě nepomáhá. Teď je důležité, abychom zlepšili to, co jsme schopni zlepšit hned. Určitě disciplínu, vracení se do obrany, jakým prostorem běhat," vyjmenoval Filip.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Filip: Musíme si dát pozor na rychlý protiútok Islanďanů

Český celek také trápí neproměňování tutových šancí, hlavně proti Egyptu zahazoval takřka nemožné. "Není to jen o hlavě. Kolikrát se v trháku přivedeme do problémů už tím, kudy běžíme. Nedá se říct, že je to o nezkušenosti. Týká se to i hráčů, kteří zkušenosti mají. Spíš jde o návyky. Člověk pod tlakem dělá automatismy tak, jak je má naučené," mínil Filip.

"Máme také problémy s přesilovkami. Asi pracujeme líp, když hrajeme šest na šest. V přesilovkách vždy dostaneme laciný gól. Není to systémové, ale jsou to chyby jednotlivců. Když nedáte za zápas jedenáct jasných šancí a připočteme k tomu ty přesilovky, není se o čem bavit," podotkl Filip.

V nejlepší formě nejsou ani brankáři Petr Štochl a Martin Galia. "Trápí nás to, nebudeme to zastírat. Oni to kluci vědí sami. K tomu, abychom vyhráli nějaký zápas, potřebujeme nadstandardní výkon brankářů. Ten zatím nepřišel. Mockrát se nestalo, aby ani jeden z nich nepodával nadstandardní výkon. Ale naše důvěra v jejich kvalitu pořád je," řekl Filip.

Jeho svěřenci po třech porážkách potřebují zdolat silný Island, jinak ztratí naději na postup. "Čeká nás, co se týče kvality, lepší soupeř, než jsme my. Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát, ale k tomu, abychom uspěli, budeme muset podat nadstandardní výkon," dodal Filip.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články