Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Filip: Kdy se nám naposledy na MS povedlo vyhrát třikrát za sebou?

Dauhá - Trenér českých házenkářů Jan Filip si po utkání s Ruskem pochvaloval, že jeho svěřenci nepodlehli smutku a v prvním z duelů o umístění ukázali touhu po vítězství. Po triumfu 32:30 ho těšilo, že si reprezentanti připsali již třetí výhru na turnaji v řadě. Díky ní si v úterý proti Bělorusku zahrají o Prezidentský pohár a konečné 17. místo.

Filip si pochvaloval, že z týmu je cítit pozitivní atmosféra. "To je samozřejmě jedna z věcí, na kterých to musíme stavět. Pokud tam bude, máme i do budoucna velký potenciál se posouvat dál. Tohle je základ. Mančaft musí žít. Je jednodušší, když je na vítězné vlně," podotkl. V české hře ale viděl nedostatky. "Nezačali jsme úplně podle představ, nepracovali jsme hlavně v obraně, jak bychom chtěli. Byli jsme trošku pohodlnější, potom to bylo lepší. Vepředu jsme měli problémy pouze v koncovce, do šancí jsme se dostávali," uvedl Filip.

"Ve druhé půli jsme si vytvořili dobrý náskok, vlastními chybami jsme ho bohužel prohospodařili, udělali jsme si to sami těžší. Dobře, že jsme zvládli závěr, zítra si to dáme s Bělorusem o Prezidentský pohár," dodal.

  • "Myslím, že bylo vidět, že jsme chtěli. Oproti těm předchozím dvěma zápasům něco chybělo, nebylo to úplně ono, víra ve vítězství tam ale byla. Jsme spokojeni, porazili jsme hodně kvalitní mančaft. Kdy se nám naposledy na nějakém mistrovství podařilo vyhrát tři zápasy za sebou?" řekl Filip.

Z dnešního zápasu se musí házenkáři poučit. "Musíme se vyvarovat těch jednoduchých chyb, co děláme. Technické ve fázi, kdy máme šanci soupeři odskočit a zašlapat ho do země. To chybělo," uvedl Filip. Těší ho ale zlepšená koncovka. Češi už ve skupině dali nejvíc branek a dnes se opět přehoupli přes 30 gólů. "Jen tak dál. Ještě trochu zlepšit obrannou fázi, abychom to zítra zvládli," řekl Filip.

Už sledoval hru úterního soupeře Běloruska, které si zajistilo utkání o 17. místo dnešní výhrou nad Bosnou a Hercegovinou. "Viděli jsme je, zpracovávali jsme je. S Danem jsme to trefili, rozhodli jsme se, že zpracujeme jeden zápas dopředu. Udělali jsme si Bělorusy a jsme rádi, že to už máme hotové," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články