Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Favorité vyhořeli. Dukla podlehla v Jičíně, Plzeň zase kapitulovala v Kopřivnici

Značně nepovedené třetí kolo za sebou mají favorité házenkářské extraligy. Obhájce titulu Dukla prohrála v Jičíně 20:22 a o dva góly horší byl i úřadující vicemistr Plzeň v Kopřivnici. Se šesti body tak vévodí soutěži Lovosice a Zubří.

Štěpán Jeníček z Dukly Praha (vlevo) v souboji s Janem Blechou z Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Lovosice si duel s Hranicemi (28:22) předehrály už před dvěma týdny, Zubří dnes nezaváhalo proti nováčkovi nejvyšší soutěže Strakonicím. Při rekonstrukci vlastní haly nastoupili Valaši poprvé v rožnovském azylu a zvítězili 28:24.

Dukla v Jičíně narazila na skvělého brankáře Filipa Veverku. Už v poločase prohrávala o dvě branky (8:10) a ztrátu nedohnala. "Utkání rozhodl výborný výkon Filipa Veverky a neproměňování našich šancí. Inkasování 22 gólů venku je jistě výborný výkon, ale na dvacet gólů v dnešní házené skoro nejde vyhrát. Kdybychom proměnili polovinu našich šancí, určitě by byl obraz zápasu jiný," řekl kouč Pražanů Jan Josef.

Plzeňští překvapivě klopýtli v Kopřivnici, která po uplynulé sezoně zůstala v extralize jen díky administrativním změnám a rozšíření soutěže z deseti na dvanáct celků. Hosté od začátku ve skóre zaostávali, až v 50. minutě se dotáhli na 23:23. Jenže pak Talent doplatil na hluchou pětiminutovku.

Extraliga házenkářů - 3. kolo

Kopřivnice - Plzeň 28:26 (17:14) Nejvíce branek: Bukovský a Hanus po 6, Jan Gřes a Hardt po 3, Mynář 3/2 - M. Tonar 6, Ivancev 6/1, Poloz 4.

Jičín - Dukla Praha 22:20 (10:8) Nejvíce branek: Krahulec 6/2, Šulc 5 - Kastner 6/1, Šůstek a Blecha po 3.

Zubří - Strakonice 28:24 (13:14) Nejvíce branek: Přikryl 5, Hrstka 5/1, Reček a Dořičák po 4 - Mošovský 8/4, Nejdl 5, Pek 4. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články