Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Dukla vyhrála třetí finále a k titulu jí chybí krůček

Praha – Blíž titulu v házenkářské extralize má Dukla. Ve třetím finále porazila Plzeň 28:23, v sérii vede 2:1 na zápasy a chybí jí už jen krůček. Hráči pražského celku, kteří dosud nastřádali 28 federálních a tři české mistrovské tituly, čekají na extraligové zlato od roku 2011.

Plzeň vyhrála poslední tři ročníky extraligy, její vítězná série je ale nyní v ohrožení. Minulou neděli Západočeši doma srovnali finále po drtivém vítězství 34:19 v druhém duelu série, ale třetí zápas patřil většinu času Pražanům. Ti se po vyrovnané úvodní čtvrthodině dostali do třígólového vedení 13:10, které ale Západočeši v závěru první půle sérií čtyř branek smazali a do kabin šli dokonce s náskokem 14:13.

Tři minuty po přestávce poslal Poloz hosty poprvé v zápase do dvoubrankového vedení, ale od té doby jako by Plzeň na palubovce ani nebyla. Západočechy potkal naprosto nevídaný dvanáctiminutový střelecký výpadek, během kterého Dukla stihla osmi brankami pohodlně otočit stav a rozhodnout. Hosté se pak ještě stihli přiblížit na rozdíl čtyř tref, ale na víc už se nezmohli.

"Zaspali jsme začátek druhého poločasu. Jdeme s jednobrankovým náskokem, během dvou tří minut prohráváme o dva. Začali jsme zbytečně jančit. Udělali jsme několik technických chyb, jejich brankář něco pochytal a už se to vezlo," zhodnotil klíčový úsek zápasu plzeňský hráč Michal Tonar.

Teplé počasí bylo v hale znát a bralo hráčům hodně sil. Dukla se chce vyvarovat chyb. "Do zápasu si musíme vzít ponaučení, co jsme předvedli v Plzni. Aby se to neopakovalo," připomněl brankář Dukly Tomáš Petržala druhé finále, které pražský celek jasně prohrál. "Uděláme všechno pro to, abychom to zítra ukončili," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články