Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Dukla udolala o gól Našice, Plzeň utrpěla debakl v Dánsku

Praha - Házenkáři Dukly Praha porazili v úvodním utkání 2. kola Poháru EHF chorvatský celek RK Nexe Našice těsně 30:29. Zato dánský tým Kolding FC potvrdil roli favorita proti druhému českému účastníkovi soutěže Talentu Plzeň a před svými fanoušky uštědřil mistrovi extraligy debakl 38:23. Odvetu sehraje Dukla na půdě chorvatského vicemistra 15. října, o den později nastoupí doma Plzeň.

Milan Kotrč z Dukly
zdroj: Dukla Praha autor: Ladislav Adámek

Pražané sehráli vyrovnaný duel, v poločase byli o gól pozadu (16:17), na konci zápasu byl výsledek i díky úspěšným rychlým protiútokům domácího týmu opačný.

"Věřím, že se můžeme o postup porvat a v evropském poháru pokračovat dál," řekl Milan Kotrč, se sedmi brankami nejlepší střelec zápasu.

Soupeř měl dva šestigólové střelce, jedním z nich byl olympijský vítěz a mistr světa Vedran Zrnič. "Nijak zvlášť jsme se na něj nepřipravovali. Myslím, že ve druhé půli nebyl ani moc vidět," řekl trenér Dukly Jan Josef.

Je nám líto, video expirovalo.
Dukla porazila chorvatské Našice, Plzeň ale prohrála v Dánsku

"Myslím, že ze strany chorvatského týmu došlo ze začátku k podcenění. Máme hru založenou na rychlém přechodu do útoku. Soupeř měl velké problémy s vracením se do obrany a my toho využili. Před zápasem bych byl s tímto výsledkem spokojený, teď si myslím, že jsme mohli vyhrát o tři až čtyři góly," řekl Kotrč.

Plzeň v Dánsku v utkání s dřívějším pravidelným účastníkem Ligy mistrů od počátku zaostávala. První poločas prohrála o devět branek (13:22) a ani po změně stran tlaku domácích neodolala.

Osmi góly zatížil konto hostů švédský reprezentant Philip Stenmalm, v plzeňském dresu se sedmkrát gólově prosadil David Poloz.

Dukla Praha - RK Nexe Našice 30:29 (16:17)Nejvíce branek: Kotrč 7, Jeníček a Sviták po 5, Kastner 4 - Nenadič a Zrnič po 6, Špiler 4.

Kolding - Plzeň 38:23 (22:13)
Nejvíce branek: Stenmalm 8, Robledo 6, Jörgensen a Spellerberg po 4 - Poloz 7, M. Tonar 6, J. Tonar 4. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články