Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dukla si poradila se Šaľou a postoupila do finále Česko-Slovenského poháru

Plzeň Házenkářská sezona odstartovala konfrontací nejlepších českých a slovenských mužstev. Česko-Slovenský pohár úspěšně rozehrála pražská Dukla, která přehrála Šaľu 30:24 a zahraje si ve finále. Rozhodl už první poločas, ve kterém si český šampion vytvořil náskok 16:9. Ve druhém utkání podlehla Plzeň slovenskému mistrovi z Prešova 19:26.

Házenkáři Dukly
zdroj: Dukla Praha autor: Ladislav Adámek

Dukla se v semifinále Česko-Slovenského poháru brzy ujala vedení a rychle si vypracovala výrazný náskok, který do poločasu narostl na průběžný výsledek 16:9. Šaľa sice ve druhé půli vyrovnala hru, ale dorovnat skóre se jí už nepodařilo.

"Úvod to rozhodl. Naším cílem bylo ve druhém poločase náskok udržet," uvedl Daniel Křístek, hráč pražské Dukly. "V prvních patnácti minutách jsme se neuměli vypořádat s pohyblivou hrou Dukly, tam nám soupeř utekl. Potom jsme už našli recept a dostali se do tempa, zápas se pak vyrovnal, ale bohužel jsme ztrátu nestáhli," dodal František Šulc ze slovenské Šaľy.

"Jsme spokojení a musí být spokojení i kluci, protože to, co jsme si řekli před zápasem, jsme splnili. Akorát tam byla spousta technických chyb, ale to pramení z prvního ostrého utkání," uzavřel utkání trenér Dukly Jan Josef.

Domácí plzeňští házenkáři nastoupili do souboje o postup do finále bez bázně a do šesté minuty držel Jan Štochl v plzeňské brance čisté konto (vedení 2:0). V osmé minutě vedli dokonce svěřenci Michala Tonara staršího 5:2, ale postupem času se stále jasněji začala ukazovat převaha Tatranu.

Plzni nešla upřít bojovnost, do přestávky se držela na dostřel, jenže po pauze měl Talent stále výraznější problém se prosadit přes urostlou obranu Tatranu. Plzeň marně hledala střelce a při zakončeních z nouze často míjela branku. Slovenský velkoklub tak přesvědčivě mířil za očekávanou výhrou a postupem do finále, v němž bude chtít po vítězství nad Plzní v poměru 26:19 navázat na triumfy z let 2015 a 2016.

Česko-Slovenský pohár házenkářů v Plzni - semifinále:

Dukla Praha - Šaľa 30:24 (16:9), Plzeň - Prešov 19:26 (10:12).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články