Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dukla s Lucemburčany začala slibně, zato Karviná veze z Madeiry málem manko

Dukla Praha vykročila rázně do čtvrtfinále Vyzývacího poháru. Jako favorit vyhrála doma proti lucemburskému Red Boys Differdange, který vyřadil Nové Veselí, 37:24 a příští víkend začne s náskokem 13 branek. Karviná dostala těžšího soupeře a výjezd na Madeiru prohrála 30:27.

Je nám líto, video expirovalo.
Dukla ve Vyzývacím poháru přehrála Differdange o 13 gólů

Lucemburský tým v předchozím kole vyřadil po dvou těsných zápasech Nové Veselí, v Praze ale narazil. Domácí házenkáři po poločase zpřesnili hru v obraně a především Matěj Klíma s Vojtěchem Patzelem je střelecky táhli za vysokou výhrou. V sobotní odvetě bude mít Dukla k dobru 13 branek.

Trenér Daniel Čurda po utkání prohlásil, že je maximálně spokojený. "Vynikající obrana a za ní fantastický Tomáš Petržala, který atakoval hranici 20 zákroků. To je Dukla, kterou chceme mít. Směrem dopředu vynikající útok, dokážeme přehrávat obranu soupeře. Ale pozor, je to poločas a může se stát cokoli. Nicméně já věřím tomu, že to příští týden dotáhneme," řekl na svazovém webu.

Karviná v Portugalsku sehrála vyrovnaný zápas, ale Madeira jí v závěru unikla na rozdíl tří gólů. Devíti zásahy se v dresu Baníku blýskl Marek Monczka.

Odveta se hraje v neděli dopoledne. V minulém kole Karviná prohrála úvodní zápas v Srbsku o dva góly, ale doma ztrátu smazala a dokázala přes Železničar Niš postoupit.

Úvodní utkání osmifinále Vyzývacího poháru házenkářů:

Dukla Praha - Red Boys Differdange 37:24 (18:14)
Nejvíce branek: Klíma a Patzel po 8, Reichl 6 - Batinovič 7, Scheid a Kohl po 4.
Odveta se hrají v sobotu 15. února v Lucembursku.

Madeira Andebol - Baník Karviná 30:27 (15:13)
Nejvíce branek: Pedroso 7, Semedo 5, Silva a Vražalica po 4 - Monczka 9, Zbránek 5, Nedoma 3.
Odveta se hraje v neděli 16. února.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články