Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dukla porazila ve šlágru házenkářské extraligy Karvinou

Praha - Házenkářští mistři z Dukly Praha porazili v souboji extraligové špičky dlouholetý nejlepší český klub Karvinou. Na domácí palubovce Dukla v poločase vedla už o osm branek, na konci vyhrála 28:21. Stále tak drží ligovou neporazitelnost a po neúplném čtvrtém kolo vede tabulku.

Radost házenkářů Dukly
zdroj: ČT4

Dukla se hned od začátku ujala vedení a na konci první pětiminutovky měla zásluhou Kotrče náskok 3:0. Dukla postavila proti nejlépe střílejícímu týmu téměř neprostupný obranný val v čele s brankářem Tomášem Petrželou. Karviná se z první trefy radovala až v 7. minutě zásluhou Stanislava Mlotka. Karvinští hráči znervóznili, začali kupit chyby a rozjeté soupeře už nezastavili.

Naopak střelecká smršť obhájce titulu vyhnala v první půli z karvinské branky Jakuba Lefana. Toho za stavu 12:3 nahradil Ladislav Drápal. Ani on ale nedokázala zastavit rozjeté dukelské střelce, kterým dominoval s devíti brankami Milan Kotrč. Karviné na obrat nestačilo ani 12 společných branek Mlotka s Chudobou.

Další tři domácí týmy zaváhaly. Kopřivnice v regionálním derby podlehla Frýdku-Místku 26:39, Třeboň utrpěla debakl od Jičína 17:32 a Brno potopil jeho bývalý kanonýr Hastík, který se na výhře Přerova 27:23 podílel devíti brankami.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články