Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dukla po čtyřech letech vyhrála pohár, zvítězila nad Jičínem

Praha - Házenkáři pražské Dukly získali po čtyřech letech Český pohár. Ve finálové odvetě doma porazili mistrovský Jičín 30:24, v prvním utkání vyhráli venku o gól. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z finále poháru v házené

Jičín držel v Ruzyni krok do 20. minuty, avšak závěr poločasu patřil Dukle, která zvýšila náskok až na pět branek. Hosté se nevzdali, po změně stran dokázali srovnat na 18:18, následně ale přišli o vyloučeného Lepieše a už jen marně dotahovali narůstající vedení Pražanů.

Trenér Dukly Pavel Pauza si po utkání oddechl. "Nebyl to lehký zápas. Ve chvíli, kdy jsme si uvědomili, že bychom mohli vyhrát, jsme se toho začali bát. Soupeř dal v první půli hodně branek, ale myslím si, že v závěru mu prostě došly síly. V tomto jsme byli asi trochu lépe připravení," řekl kouč vítězů.

Jičín nastoupil oslabený o nemocné trio Krahulec, Zeman, Vocásek, navíc mladíci Čurda a Hlava měli za sebou dopolední zápas juniorské reprezentace proti Izraeli. "Dokázali jsme se vrátit do zápasu, ve kterém jsme prohrávali o pět branek, a vyrovnat. Bohužel jsme remízu neudrželi, ale s výkonem jsme spokojeni. Je to asi maximum, na které jsme v tomto zdravotním stavu jako družstvo měli. A byla to dobrá příprava do (extraligové) nadstavby," uvedl jičínský kouč Petr Babák.

Jičín hrál finále poháru i vloni, tehdy v něm podlehl Hranicím. Východočeši si však poté spravili chuť ziskem mistrovského titulu. Dukla vybojovala od roku 1993 pohárovou trofej pošesté.

Finále Českého poháru házenkářů - odveta:

Dukla Praha - Jičín 30:24 (17:13)

Nejvíce branek: Kotrč 6, Sviták 5, Syřínek a Šůstek po 4 - Lepieš, Čurda a Kvasnička po 4. Rozhodčí: Hanák, Novák. Sedmimetrové hody: 1/0 - 1/0. Vyloučení: 3:2. ČK: 40. Lepieš. Diváci: 275. První zápas 26:25, pohár získala Dukla. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy