Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dukla dohrála v Poháru EHF, v odvetě nestačila na Nexe Našice

Našice (Chorvatsko) – Druhé kolo Poháru EHF znamená konečnou pro házenkáře Dukly. Pražané nedokázali v odvetě na půdě Nexe Našice navázat na domácí těsné vítězství 30:29 a s chorvatským vicemistrem prohráli 23:30.

Brankář Dukly Tomáš Petržala
zdroj: Dukla Praha autor: Ladislav Adámek

Duklu v závěru srazilo několik individuálních chyb a zkušený soupeř toho využil. Hostům se tak rozplynul sen zopakovat v pohárech minulou sezonu, v níž si zahráli semifinále Challenge Cupu. "Myslím, že postup byl v našich silách, jenže jsme hráli zbytečně zakřiknutě. Je to škoda," prohlásil trenér Jan Josef.

Strategií Dukly pro odvetu byly rychlé přechody do útoku. Díky nim se podařilo Nexe několikrát překvapit v prvním utkání, tentokrát si však domácí hlavní zbraň Dukly pohlídali.

"V průběhu utkání nás pak uvázali do svého pomalejšího tempa, ze kterého jsme se nedokázali vymanit. Po gólu nás nenechali rychle rozehrávat. V Praze jsme se tomu nepodmanili, v odvetě to už bylo horší. Bouřlivé prostředí v Našicích tomu jistě pomohlo," dodal trenér Josef.

Chorvatskému týmu se také podařilo eliminovat Milana Kotrče, nejlepšího střelce úvodního duelu. Duklu táhl Daniel Kývala, autor sedmi branek. Příliš se neprosadila hlavní hvězda Nexe Vedran Zrnič, mistr světa a olympijský vítěz dal pět gólů. 

Odvetné utkání 2. kola Poháru EHF házenkářů:

RK Nexe Našice - Dukla Praha 30:23 (16:14)
Nejvíce branek: Gadža a Zrnič po 5, Eter 4 - Kývala 7, Jeníček a Kotrč po 4. První zápas 29:30, postoupil Nexe

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články