Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Dukla doháněla náskok Karviné marně, Pražané jsou na hraně vyřazení. Plzeň vyhrála v Jičíně na penalty

V nevydařeném prvním poločase nabrali ztrátu, kterou už nesmazali. Házenkáři pražské Dukly nezvládli také druhý semifinálový duel proti Karviné, tentokrát 28:29, a v sérii na tři vítězné zápasy prohrávají 0:2. Ve druhé sérii vede Plzeň nad Jičínem také 2:0, druhé vítězství ale Západočeši vybojovali až po penaltách 6:5, když utkání po šedesáti minutách skončilo 32:32.

Utkání Dukla Praha – Karviná
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Karviná zdolala Duklu i pošesté v sezoně. V Praze hostům vyšel první poločas, po němž měli pětigólový náskok. Domácí házenkáři se po změně stran dokázali přiblížit až na nejtěsnější rozdíl, ale mistr si koncovku pohlídal.

"Abych řekl pravdu, tak nevím, čím to je. Ve druhém poločasu máme vždycky lepší nasazení, lepší bojovnost. Musíme to prostě přetransformovat i do toho prvního poločasu. Nevím, kde je chyba, jestli jsme špatně rozcvičení, nevím," řekl Matěj Klíma z Dukly k trápení v prvních poločasech.

Je nám líto, video expirovalo.
Karviná si připsala druhou výhru proti Dukle a má postupový mečbol

"Myslím si, že souhra celého mančaftu je super. Ve třetím zápase čekáme stejnou bitvu jako tyto dva zápasy, ale my jdeme do toho tak, že to chceme ukončit už v neděli, a to také uděláme," uvedl k nadcházejícímu zápasu Jan Užek, po kterém mohou házenkáři Karviné slavit doma postup.

Jičín v poslední minutě vedl nad Plzní o dvě branky, jenže náskok neudržel. Nejprve snížil Michal Tonar a po chybě v domácí rozehrávce vyrovnal Douda. Rozstřel mohl v páté sérii pro hosty rozhodnout Jakub Tonar, ale trefil tyč, zápas tak skončil až po nezdaru jičínského Šulce v sedmé sérii.

"Musím na rovinu říct, že jsme utekli na konci utkání hrobníkovi z lopaty. Dali jsme za tři čtvrtě minuty dva góly a naštěstí naše družstvo ukázalo sílu a dokázali jsme vyrovnat. Dnes se štěstí přiklonilo více k nám," řekl plzeňský trenér Michal Tonar starší.

Semifinále play-off házenkářské extraligy mužů - 2. zápasy:

Dukla Praha - Karviná 28:29 (12:17)
Nejvíce branek: Klíma 6, Sviták 5, Režnický a Jeníček po 4 - Monczka 9, Jan Užek 5, Zbránek 4. Stav série: 0:2.

Jičín - Plzeň 32:32 (16:17), sedmimetrové hody 5:6.
Nejvíce branek: Šulc 13/6, Kubík 8/1, Horut 5/2 - Ivančev 6/3, Douda 6/2, M. Tonar 6/1, Chmelík 6. Stav série: 0:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články