Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Drama na závěr házenkářské bundesligy. Bude hrát česká enkláva v elitní soutěži?

Bergischer – Reprezentant Tomáš Babák bojuje v německé bundeslize o udržení. Záchrana jeho Bergischeru by znamenala, že se v příští sezoně stane z nenápadného týmu nejprestižnější evropské házenkářské soutěže malá česká enkláva. K Babákovi totiž přibydou další čeští reprezentanti Milan Kotrč a Leoš Petrovský.

Český házenkář Tomáš Babák
zdroj: ČTK/Němeček Pavel

Pozice Bergischeru není ideální, je dokonce mnohem horší než před dvěma koly. Zaprvé musí Babákův tým vyhrát, ale zároveň musí doufat v souběh dalších výsledků. "Ještě před nějakým týdnem byla situace a nálada v týmu odlišná, měli jsme to ve svých rukou, teď už je vše jinak, ale naděje žije a budeme bojovat," uvedl Babák.

Zatímco Bergischer padl doma s Melsungenem a podle předpokladů i v Magdeburgu, Lemgo, které s Babákovým klubem na dálku soupeří, zvítězilo v Hannoveru. Bergischer má nyní 20 bodů a skóre -94, o bod více má Lemgo (skóre -63), o dva body před Bergischerem je pak dvojice Gummersbach (-66) a Stuttgart (-79).

Naděje umírá poslední. V posledním kole hostí Bergischer doma Hannover, a pokud zvítězí, je zapotřebí těchto výsledků: buď Lemgo klopýtne s Gummersbachem, nebo Stuttgart prohraje velkým rozdílem v Göppingenu.

"Po posledních kolech bych nesázel příliš na výhru Gummersbachu. Musíme se soustředit na svůj výkon a pokusit se nejen zvítězit, ale i větším brankovým rozdílem a doufat v dobrý výsledek Göppingenu a v jeho vyšší výhru," zhodnotil situaci Babák.

O tom, jestli bude česká enkláva skutečně prvobundesligová, se rozhodne v sobotu odpoledne. Večer od 18:30 pak mohou fanoušci házené zaostřit na reprezentační bitvu českých házenkářek o světový šampionát v roce 2017. Přímý přenos zápasu Česko – Turecko sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdroj
chf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články