Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Domácí Norky nasázely na MS Grónsku přes 40 branek, Rakušanky rozhodly poslední sedmičkou

Odstartovalo mistrovství světa házenkářek. Domácí obhájkyně titulu Norky vstoupily do turnaje pohodlným vítězstvím, outsidera z Grónska přestřílely 43:11. Hned na úvod pak nabídly dramatický duel Rakušanky s Korejkami. Asijské házenkářky deset sekund před koncem vyrovnaly stav, ale následný faul a sedmička Pandzaové už po uplynutí času stanovily skóre 30:29. Přímé přenosy MS házenkářek sledujte na ČT sport Plus.

Z 53 střel Norek, které ve Stavangeru zahájily šampionátu, skončilo v síti 43. Úspěšnost střelby 81 procent proti 26 procentům na straně Grónska. Až v závěru si brankářka outsidera Flyová připsala dva úspěšné zákroky.

Grónsko po 22 letech na MS

Házenkářky Grónska hrají na mistrovství světa po 22 letech, po debutu v roce 2001. Na šampionát se kvalifikovaly díky vítězství na mistrovství Severní Ameriky a Karibiku a do 3000 kilometrů vzdáleného Norska se dopravilo charterovým letem přes 200 fanoušků. Rozdíl mezi oběma týmy byl jasně patrný a potvrzoval fakt, že Grónsko má pouze 1200 aktivních hráčů házené, zatímco Norsko stokrát víc (135 000).

O poznání vyrovnanější duel ve skupině C nabídly Korejky s Rakušankami. Evropský výběr vedle ještě dvanáct sekund před koncem o gól, když soupeřky vyrovnaly. Po následném faulu a uplynutí času však důležitou výhru ze sedmičky zajistila Rakušankám osmou brankou jejich nejlepší střelkyně Katarina Pandzaová. 

Dramatická koncovka utkání Korea – Rakousko:

Ve skupině G ve Fredrikshavnu porazily házenkářky Španělska 34:17 Kazachstán a hráčky Brazílie 35:20 Ukrajinu. Se třemi nejlepším týmy této skupiny se střetne v případě postupu ze skupiny H v další fázi šampionátu český tým. České házenkářky vstoupí do MS ve čtvrtek zápasem proti Kongu.

Mistrovství světa házenkářek v Dánsku, Norsku a Švédsku:

Skupina C (Stavanger):

Jižní Korea – Rakousko 29:30 (12:16),

Norsko – Grónsko 43:11 (19:7).

Skupina G (Frederikshavn):

Brazílie – Ukrajina 35:20 (17:10),

Španělsko – Kazachstán 34:17 (14:8).

Zdroj
ihf.info

Hlavní zprávy

Nejčtenější články