Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Do čela házenkářské extraligy jde Plzeň

Přerov - Házenkáři Plzně zvítězili v utkání 12. kola extraligy v hale předposledního Přerova 29:17 a posunuli se do čela tabulky. O bod za nimi je pražská Dukla, třetí Lovosice mají zápas k dobru.

Je nám líto, video expirovalo.
Handball KP Brno - HBC Ronal Jičín

Přerovský úzký kádr dokázal favoritovi konkurovat jen do 15. minuty, v poločase už Plzeň vedla o sedm branek. Po změně stran domácí trápení pokračovalo, od ještě vyšší porážky Přerov uchránil gólman Štolcar, který zneškodnil řadu plzeňských šancí.

Házenkáři Dukly prohrávali v poločase 8:9, ale vstup do části zápasu jí vyšel skvěle. Za dvanáct minut dovolila Hranicím skórovat jen jednou a ve 43. minutě vedla 15:11. Ve zbytku zápasu i díky výbornému brankáři Petržalovi v klidu vedení udržela. Zvítězila 19:15.

Další drama se naopak odehrálo v Brně, kde v minulém kole právě s Hranicemi o gól prohrálo. Jičín na jihu Moravy vedl v polovině zápasu o dvě branky, ale nakonec vybojoval remízu 26:26 gólem deset sekund před koncem. Nerozhodně skončil i první vzájemný souboj těchto týmů.

V severomoravském derby Karviná přehrála Frýdek-Místek jednoznačně 40:29, když skóre ve svůj prospěch výrazně navýšila až po přestávce. 

Venku v sobotu dokázalo vyhrát pouze Zubří, které v utkání sousedů v tabulce zdolalo devátou Kopřivnici 32:26 a odskočilo jí už na rozdíl osmi bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články