Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Dánové nechali odpočívat opory a na závěr čtvrtfinálové skupiny prohráli se Slovinskem

Úřadující mistři světa Dánové utrpěli na závěr čtvrtfinálové fáze mistrovství Evropy první porážku na turnaji. Stříbrní olympijští medailisté, kteří už měli s předstihem jistý postup do semifinále z prvního místa ve skupině II, podlehli Slovinsku 25:28.

Utkání Slovinsko – Dánsko
zdroj: Reuters autor: Cathrin Müller

Dánský trenér Nicolaj Jacobsen šetřil před rozhodujícími zápasy šampionátu některé opory, úplně odpočívat nechal hvězdného Mathiase Gidsela a častější střídání dopřál Mikkelu Hansenovi.

S jistotou postupu zakončili čtvrtfinálovou skupinu porážkou i obhájci titulu Švédové. V severském derby umožnili výrazné vítězství 33:23 Norsku, kterému to ale nestačilo na lepší než páté místo.

Švédský tým, jehož trenér Glenn Solberg tentokrát nestavěl hru na kanonýrech Jimu Gottfridssonovi a Hampusi Wannem, měl už před zápasem jistotu, že se v semifinále utká s Francií.

Slovinsko si díky výhře zajistilo třetí místo ve skupině a zahraje si o konečnou pátou příčku. Nahrálo jim i zaváhání Portugalska, které v úvodním utkání dne jen remizovalo s Nizozemskem 33:33. Oranjes získali první bod ve čtvrtfinále.

Mistrovství Evropy házenkářů v Německu – čtvrtfinále:

Skupina II (Hamburk): Nizozemsko – Portugalsko 33:33 (117:15), Slovinsko – Dánsko 28:25 (17:14), Norsko – Švédsko 33:23 (15:12).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články