Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dánky i Švédky si přesvědčivými výhrami zajistily první místo ve skupinách na MS

Hostitelé ze severských zemí dle předpokladu dominují svým skupinám na mistrovství světa házenkářek. Potvrdily to také Dánky a Švédky. První jmenované porazily Rumunky 39:23 a ovládly skupinu A. Do osmifinálové fáze postupují z první příčky také Švédky, které si poradily s Chorvatkami 22:17 a triumfovaly ve skupině A. Favorizované Srbky zvládly souboj o postup do osmifinálové skupiny proti Chilankám 30:16. Ve skupině A pak stvrdily Senegalky jako třetí africký celek na turnaji postup proti Číně po výhře 22:15. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Švédsko - Chorvatsko

Dánky rozhodly bezchybnou druhou fází prvního poločasu mezi 15. minutou a 30. minutou, kterou ovládly 12:2. Kristina Jörgensenová nasázela deset branek, Dánky měly celkovou úspěšnost střelby 70 procent a porazily Rumunky 39:23.

Švédky si udržovaly náskok v utkání s Chorvatkami a připsaly si vítězství o pět branek. Nejlepší střelkyní byla šestigólová Jenny Carlsonová a i díky ní Švédky zůstávají na další fázi v Göteborgu a do osmifinálové skupiny si přenáší čtyři body.

Střela Chilanky Loverové:

Srbky se dostaly do nepříjemné pozice, když hrály zápas o všechno proti Chile. Možná právě nervozita je proti outsiderovi z Chile svazovala v úvodních minutách. Jihoameričanky se v úvodu utkání dostaly do vedení, což se jim podařilo vůbec poprvé na šampionátu. Po čtrnácti minutách prohrávaly se Srbkami pouze 3:4.

Ve druhém poločase Chilanky ještě stáhly rozdíl z poločasového stavu 6:10 na 9:10, poté ale nedaly osm minut a devět sekund branku, což rozhodlo. Favoritky nakonec zvítězily 30:16.

Mistrovství světa házenkářek v Dánsku, Norsku a Švédsku:

Skupina A (Göteborg):

Čína – Senegal 15:22 (9:9),

Švédsko – Chorvatsko 22:17 (9:7).

Skupina E (Herning):

Srbsko – Chile 30:16 (10:6),

Dánsko – Rumunsko 39:23 (21:10).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články