Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Chvalný má velkou podporu a po pěti letech znovu povede českou házenou

Českou házenou po několikaleté odmlce opět povede Jaroslav Chvalný. Pětapadesátiletý vystudovaný ekonom svazu šéfoval už v letech 2001 až 2013. Při volbě na mimořádné konferenci v Praze jasně porazil svého protikandidáta Michala Kabeleho.

Házená
zdroj: Isifa

Chvalný potvrdil roli favorita voleb a od delegátů konference dostal 95 hlasů, zatímco o tři roky mladší Kabele jen patnáct. Jeden hlas byl neplatný.

"Podpora vyjádřená konferencí mě těší a zavazuje, budu se snažit ji nezklamat. Práci zahájíme hned, není čas na oslavy," uvedl Chvalný.

Svaz volil nového předsedu kvůli tomu, že předchozí šéf Radek Bendl k 31. lednu spolu s manažerem reprezentací Karlem Nocarem rezignoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářský svaz povede Chvalný

Důvodem byly útoky některých zástupců klubů, kteří funkcionáře už delší dobu obviňovali z neprůhledného financování či z nedostatečné komunikace. Bendl i Nocar jakékoli nesrovnalosti odmítají, ale už nechtěli dále působit v prostředí, které jim nedůvěřuje.

"Musíme nejprve sledovat krátkodobé cíle, tedy řešit kauzy, které nastaly. Nebudu slibovat padání hlav, byť sama konference byla velmi radikální. Po obeznámení se se všemi aspekty aktuálního fungování svazu budeme zvažovat, zda v některých otázkách budeme pokračovat, nebo se vydáme jiným směrem," uvedl Chvalný.

Mezi Chvalným a Bendlem ještě svazu v letech 2013 až 2016 šéfoval Aleš Pospíšil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články