Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chorvaté vydřeli s Dány remízu, ale jsou stále v problémech. Norové otočili se Srby

Chorvatsko – Dánsko, nejlepší zápas dosavadního průběhu MS házenkářů. Balkáncům šlo o vše a v případě výhry by ztratili šanci na postup z osmifinálové skupiny IV, ovšem remíza 32:32 s Dány jim také příliš nadějí nedává. V závěru minul střelu z půlky Luka Cindrič. Nizozemci ve stejné skupině v Katovicích potvrdili roli lehkého favorita v souboji s Katarem, i když ještě po poločase prohrávali o čtyři branky. Nakonec uspěli 32:30. Norové zase prohrávali v poločase se Srby o tři branky, ale skvělým obratem uspěli 31:28. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport Plus.

Trpký večer pro Chorvaty, kteří byli blízko vítězství nad dvojnásobnými světovými šampiony Dány. Ještě v 55. minutě vedli o gól. Skvěle hru řídil Luka Cindrič, devíti brankami přispěl pivot Marin Šipič. Na dánské straně mu zdatně sekundoval také s devíti zásahy Simon Bogetoft Pytlick.

Rozhodnout mohli Seveřané. V posledních 12 sekundách rozehráli akci a Emil Jakobsen nezpracoval přihrávku Mikkela Hansena. Svůj tým ještě mohl zachránit Cindrič, ale střelou z poloviny hřiště těsně přestřelil. 

Chorvaté si přenesli ze základní skupiny porážku 22:31 s Egyptem, což jejich šance na postup z prvních svou míst osmifinálové skupiny výrazně snižuje. Jsou o dva body za Dány a o tři za Egypťany.

Povedený zákrok a "šlajs" ze strany USA:

Bahrajn si poradil s Američany 32:27. V kádru vítězů exceloval s devíti brankami Husejn Al-Sajíd. Také devítigólový Sebastien Danesi sice táhnul Belgičany, ale ti nestačili na úvod osmifinálové skupiny na Egypt 28:33.

Otočky ve skóre předvedli Oranjers a Norové

V osmifinálové skupině III si mohli Nizozemci zkomplikovat cestu za postupem do čtvrtfinále. Proti Kataru v prvním poločase ztráceli, úvodní třicetiminutovku prohráli 15:19. Ve druhém poločase to bylo už o něčem jiném. Výrazně k výhře přispěla hvězda Oranjes, spojka Kay Smits, který nasázel osm branek včetně poslední ze sedmičky po čase. Stanovil tak skóre 32:30. 

Podobně na tom byli i Norové. O přestávce ztráceli tři branky, potom se do vývoje zápasu vložil Sander Sagosen. Ve druhém poločase z pěti střel ani jednu neminul a pomohl k vítězství 31:28. K postupu mají nakročeno Seveřané společně s Němci.

Knorrova otočka:

Němečtí házenkáři si oproti minulým vrcholným turnajům zatím počínají o mnoho lépe. Roli favorita dominantně potvrdili proti Argentincům. Už první poločas vyhráli 24:11 a šlo tak o nejvyšší vítězství v úvodní třicetiminutovce od roku 2005, kdy na MS rozstříleli Katar 20:4. 

Výsledky MS:

Skupina III (Katovice):

Katar - Nizozemsko 30:32 (19:15), Německo - Argentina 39:19 (24:11), Norsko - Srbsko 31:28 (14:17).

Skupina IV (Malmö):

USA - Bahrajn 27:32 (13:17), Egypt - Belgie 33:28 (22:15), Dánsko - Chorvatsko 32:32 (15:16).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články