Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští házenkáři zakončili kvalifikaci prohrou v Portugalsku

Fafe (Portugalsko) - Čeští házenkáři zakončili kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy dnešní porážkou 28:31 v Portugalsku. Ani druhá prohra nemohla tým Martina Liptáka připravit o účast na šampionátu, který v příštím roce bude hostit Rakousko. V tabulce skončili Češi na druhém postupovém místě za Francií.

Sport
zdroj: ČT4

V úvodu utkání ve Fafe se oba celky dopouštěly nepřesností, a třebaže hosty dvakrát podržel gólman Slabý, častější technické chyby jeho týmu znamenaly domácí vedení 5:1. Dvou- až čtyřbrankové vedení si pak Portugalci udržovali v bouřlivé atmosféře prakticky celý první poločas.

Na hře českého týmu, v němž chyběli všichni hráči základní sestavy, byla patrná nesehranost a nabourávaly ji technické chyby. Rozhodčí navíc Česku neuznal tři góly, a tak Portugalci v poločase vedli o pět branek.

Vstup do druhého poločasu vyšel lépe opět domácím, kteří ve 34. minutě zvýšili na šestibrankový rozdíl 17:11. Češi se ale nevzdali - dvěma brankami snížil Linhart, dva góly přidal Jakub Hrstka a Češi se vrátili do zápasu. Ve 46. minutě snížil Číp na rozdíl jediné branky, ale domácí se vzápětí uklidnili třemi trefami za sebou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články