Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští házenkáři v Srbsku porazili tým Chorvatska

Niš (Srbsko) – Na úvod přípravného turnaje v Srbsku porazili čeští házenkáři Chorvatsko 33:31 po poločase 14:14. Pro národní tým je turnaj čtyř zemí ideální příležitostí otestovat podmínky, jaké bude mít během lednového mistrovství Evropy, neboť právě v Niši nastoupí k zápasům základní skupiny. V druhém dnešním utkání Srbsko prohrálo s Maďarskem 25:32 (14:16).

Filip Jícha
zdroj: AP

Reprezentace se až na Jana Stehlíka sešla před cestou do Srbska kompletní a na jejím výkonu to bylo znát, neboť dokázala překvapivě porazit loňského finalistu mistrovství Evropy. Vstup do utkání se však Čechům nevydařil a brzy prohrávali 1:4. Rychle ale srovnali krok a nedlouho před poločasem vedli 14:11.

Ve druhém poločase už to byli Chorvati, kdo neustále dotahoval náskok soupeře. V posledních minutách sledovala tisícovka diváků pořádné drama: Češi vedli o gól a definitivní podobu výsledku dal až nejlepší střelec českého týmu Filip Jícha proměněným sedmimetrovým hodem.

Trenér Martin Lipták byl nadmíru spokojen. "S výkonem můžeme být spokojeni. Nevydařila se nám jen poslední desetiminutovka první půle, kdy jsme se nedokázali prosazovat v útoku a byli nepřesní v obraně. Jinak jsme však hráli výborně a disciplinovaně. Výhra nám ukázala, že můžeme hrát s nejlepšími světovými týmy," pochválil mužstvo kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články