Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Čeští házenkáři v kvalifikaci ME prohráli s domácí Francií 25:32

Lyon (Francie) - Čeští házenkáři utrpěli v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy první porážku, když dnes podlehli v Lyonu Francii 25:32. Výběr trenéra Martina Liptáka, který šetřil řadu opor, proti olympijským vítězům nezopakoval senzační vítězství z loňského listopadu. Francie se na český tým bodově dotáhla a převzala vedení v šesté skupině.

Sport
zdroj: ČT4

Oba celky mají blízko postupu na evropský šampionát, který se uskuteční v roce 2010 v Rakousku. Českému týmu postup prakticky zajistí již výhra v dalším utkání, v němž přivítá ve středu v Praze Lotyšsko.

Zápas proti Francii odehráli čeští házenkáři ve vyprodané hale v Lyonu v hodně kombinované sestavě, v níž bylo jen sedm hráčů, kteří nastoupili ve středu v Plzni v klíčovém vítězném zápasu proti Portugalsku. Chyběli mimo jiné Jícha, Mráz, Filip, Kubeš, Juříček, brankáři Galia a Štochl i zraněný kapitán Nocar.

Český tým nezačal nejlépe a po deseti minutách prohrával 2:5. Proti pozorné domácí obraně se hosté nedokázali prosadit hlavně z místa spojek, v kontaktu je ale držel skvělý brankář Slabý. Kvalita olympijských vítězů se projevila a v závěru poločasu získali domácí šestibrankový náskok.

Ve druhém poločase již domácí jasně dominovali, Češi si nevěděli rady s vysunutou obranou Francie. Nejlepším českým hráčem byl, stejně jako proti Portugalsku, dravý Zdráhala, který nastřílel sedm branek. Z místa křídla se šestkrát prosadil Číp.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články