Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Čeští házenkáři si zahrají o jistotu startu na ME

Praha - Čeští házenkáři si mohou již dnes zajistit start na mistrovství Evropy v roce 2010. V hale Sparty ve Vysočanech se tým trenéra Martina Liptáka utká od 17:00 s Lotyšskem a v případě vítězství skončí v tabulce šesté kvalifikační skupiny nejhůře druhý za předpokladu, že favorizovaná Francie zároveň neprohraje doma s Portugalskem. Právě na domácí zápasy upřel Lipták v přípravě týmu veškerou pozornost a ve Francii o víkendu šetřil řadu opor. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu na programu ČT4 Sport.

Český tým loni v říjnu zvítězil v Rize 34:31. V aktuálním dvoutýdenním reprezentačním bloku už doma porazil Portugalsko. "Lotyšsko je nepříjemný soupeř, ale naší povinností je vyhrát. I když nejsou někteří hráči zdravotně zcela v pořádku, tak jsme jasným favoritem a vůbec si nepřipouštím, že bychom zápas nezvládli," řekl Lipták.

V prvním, vyrovnaném vzájemném utkání se prý projevilo, že mužstvo nebylo připraveno na to, že by soupeř mohl klást odpor. "Měli jsme za sebou pouze dva tréninky a navíc domácí podali velice kvalitní výkon. Problémy nám vedle obrany dělal i jejich protiútok, nyní jsme ale více sehranější. Myslím, že především zkušenost je na naší straně," uvedl kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním s Lotyšskem

Trenér Lipták si láme hlavu hlavně s obsazením spojek

Se složením kádru má Lipták trochu potíže, především pak na postu spojek. "Mráz je po úspěšné operaci achilovky, Sklenák se žení a nebude již k dispozici. Nocar, který alternuje i na tomto postu, je zraněný, zdravotní problémy mají Kubeš i Martin Horák," vyjmenoval Lipták. I proto povolal Radka Horáka a Lukáše Buchtu, na další akci přijede i Martin Hrstka ze Zubří. "Ale myslím, že i když proti Lotyšům nastoupíme v podstatě se dvěma obranáři Hynkem a Kubešem, tak bychom zápas měli zvládnout," dodal Lipták.

Tabulka skupiny 6:

1.Francie       6 5 0 1 191:142 10

2.Česko         6 5 0 1 186:161 10

3.Portugalsko  6 4 0 2 180:165 8

4.Lotyšsko      6 2 0 4 171:184 4

5.Lucembursko 8 0 0 8 182:258 0

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články