Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čeští házenkáři se soustředí v kvalifikaci ME na domácí zápasy

Plzeň - Závěrečnou fázi kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2010 v Rakousku mají před sebou čeští házenkáři a zřejmě rozhodující souboj sehrají hned ve středu v Plzni s Portugalskem. Další zápas čeká svěřence trenéra Martina Liptáka v neděli v Lyonu s Francií. O tři dny později nastoupí v Praze proti Lotyšsku a kvalifikaci zakončí v sobotu 20. června ve Fafe s Portugalskem. "Kvalifikaci máme rozehranou velice dobře. Pokud nedojde k nějakému velkému překvapení a když uhrajeme domácí zápasy s Portugalci a Lotyšskem, tak máme postup jistý," uvedl Lipták. Český celek má jako jediný ve skupině zatím plný počet bodů poté, co vyhrál v Lotyšku, v Brně s Francií a oba zápasy s Lucemburskem.

Pro nadcházející čtyři duely nominoval Lipták nezvykle vysoký počet 22 hráčů. "Na ty nejdůležitější domácí zápasy použijeme hráče, kteří táhnou mužstvo a také jsou nejvytíženější po celou sezonu v klubech. V soubojích na hřištích soupeřů dostanou příležitost hráči širšího kádru. Kde jinde by měli získat zkušenosti, než v takto těžkých soubojích," řekl Lipták, který je zároveň i koučem rakouského mistra z Bregenzu.

Díky tomu se blíže seznámil se středečním soupeřem národního mužstva. "S Bregenzem jsme hráli v Lize mistrů proti portugalskému šampionu z Bragy, kde je devět reprezentantů. David Juříček nám obstaral videokazetu ze zápasu Francie s Portugalskem, takže se dá říci, že o soupeři víme vše," řekl Lipták. O základní sestavě na důležitý souboj má celkem jasno.

Otazník je v případě brankáře Martina Galii, u kterého dopingová kontrola v bundeslize odhalila použití nedovoleného octopaminu. Německý svaz mu ale neudělil žádný trest, pouze napomenutí a nyní se čeká, zda ho potvrdí i vedení EHF. "Buď jej nechá v platnosti, nebo může dostat trest maximálně na šest týdnů. Pokud bude moci chytat, půjde do zápasu s Petrem Štochlem. Pokud by nemohl, tak jej nahradí Miloš Slabý," dodal Lipták.

Program zápasů českého týmu:

10. června: ČR - Portugalsko (18:00 v Plzni), 
14. června: Francie - ČR (17:30 v Lyonu), 
17. června: ČR - Lotyšsko (17:00 v Praze), 
20. června: Portugalsko - ČR (17:00 ve Fafe)

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se připravují na zápas s Portugalskem
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články