Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čeští házenkáři prověřili pořadatele MS Němce a odpadli až v závěru

Na pořadatele blížícího se mistrovství světa čeští házenkáři nestačili. V Hannoveru podlehli Němcům, kterým vrcholí příprava na domácí svátek, v přípravném utkání 24:32. Favorit gólově odskočil v závěru. V úterý reprezentanti v druhém z lednových přípravných zápasů změří v Chebu síly s dalším účastníkem šampionátu Argentinou. Přímý přenos můžete sledovat v úterý od 16:50 na programu ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Pavel Horák brání Henrika Pekelera
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Joachim Sielski

Čeští trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš postrádali v Německu několik marodů, přesto jejich svěřenci proti favoritovi drželi 50 minut krok. Hosté museli prakticky neustále dotahovat, ale opakovaně se jim povedlo snížit až pětibrankovou ztrátu.

Po polovině druhé půle Češi upravili na 21:22, závěr však už patřil bronzovým medailistům z posledních olympijských her. Němci před téměř deseti tisíci diváků v hannoverské hale od stavu 26:23 zaznamenali pět gólů za sebou a bylo definitivně rozhodnuto.

"Prohráli jsme osmibrankovým rozdílem, ale do 50. minuty byl zápas vyrovnaný a výsledek je pro nás možná až krutý. Rozhodl výkon brankáře Heinevettera, který chytil spoustu příležitostí, respektive my jsme je neproměnili," uvedl Kubeš.

"Na naší straně byly i dobré výkony, v obraně jsme hráli dobře prakticky po celé utkání. Jediná výtka z mé strany je tak neproměňování vyložených šancí, ať už se to týká protiútoku nebo sedmimetrových hodů," dodal Kubeš, jehož svěřenci ze sedmi sedmiček skórovali jen čtyřikrát.

Nejlepšími českými střelci byli s pěti góly Ondřej Zdráhala a Dieudonné Mubenzem, který přitom před zápasem bojoval s nemocí. "Zápas splnil svůj účel. Hráči, kteří ještě nemají zkušenosti s působením v A-týmu, je tímto začali získávat, a to rovnou v Německu v hale pro deset tisíc lidí. Myslím si, že jsme v každém poločase dokázali hrát dobrou házenou, ve druhém poločase jsme je i měli na lopatě," řekl Zdráhala.

"Získali jsme asi tři balony, které jsme ale vzápětí ztratili. Dotáhli jsme se na gól. V závěru druhého poločasu to bohužel nedopadlo. Našimi technickými chybami a jejich rychlými góly se Němci dostali na plus osm. Ale celkově to hodnotím pozitivně a byla to výborná příprava před dubnovou kvalifikací s Běloruskem," dodal nejlepší střelec loňského evropského šampionátu.

Český celek utrpěl třetí porážku po sobě. Předtím na turnaji čtyř zemí v Polsku na konci prosince podlehl Rumunsku i Japonsku. Reprezentanti se chystají na jarní pokračování kvalifikace mistrovství Evropy, v níž na podzim vyhráli oba úvodní zápasy.

Přípravné utkání házenkářů v Hannoveru:

Německo - ČR 32:24 (17:13)

Nejvíce branek: Gensheimer 10, Pekeler, Fäth a Kohlbauer po 3 - Mubenzem 5, Hrstka a Zdráhala po 4. Diváci: 9967.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články