Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští házenkáři prohráli v kvalifikaci na ME s Ukrajinou

Sumy (Ukrajina) - Čeští házenkáři ve svém třetím utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy po špatném výkonu prohráli na Ukrajině 23:26 a zkomplikovali si boj o účast na šampionátu. Reprezentanti po polovině odehraných duelů ve čtyřčlenné skupině mají na kontě dva body za dvě porážky a jednu výhru a po čtvrtečním zápase Makedonie s Islandem klesnou z postupového druhého místa v tabulce.

Roman Bečvář
zdroj: AP autor: Zsolt Szigetvary

V sobotu čeká český celek doma ve Zlíně odveta a kvalifikaci zakončí v červnu proti Islandu a v Makedonii. Na evropský šampionát do Chorvatska v příštím roce postoupí první dva týmy z každé skupiny a nejlepší z třetích míst.

"Je to škoda, ale minus tři branky je pro nás ještě milosrdné skóre, protože jsme dnes nehráli dobře. Ale teď se musíme oklepat a doma předvést úplně jiný výkon, vyhrát větším rozdílem. Kvalifikace je ještě dlouhá," řekl brankář Martin Galia.

Češi ve svém prvním utkání od poloviny ledna ani jednou nevedli a po vyrovnané úvodní desetiminutovce začali ztrácet. Po vyloučení Petrovského následovala šňůra tří inkasovaných branek, která poslala Ukrajince do vedení 8:5. Ve 22. minutě sice Jurka srovnal na 9:9, ale závěr poločasu hostům opět nevyšel a Ukrajinci šli do šaten s dvougólovým náskokem.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští házenkáři v kvalifikaci podlehli Ukrajině

Zatímco v domácí brance se činil Čupryna, českým gólmanům se mezi tyčemi příliš nedařilo a moc nepomohla ani výměna Mrkvy, kterého nahradil GaliaHostující celek doplácel na častá vyloučení a sporné výroky srbských rozhodčích, kteří byli k Čechům po celý průběh přísnější. Ukrajinský náskok tak už sedm minut po přestávce narostl na rozdíl čtyř tref a soupeřovu hru svázala nervozita.

Hosté nebývale kazili, v mnoha případech kvůli jednoduchým technickým chybám a ztrátám své útoky vůbec nezakončili střelou a snížit se jim povedlo až v 51. minutě na 21:23. Jenže od té doby se Čechům opět přestalo dařit v útoku a Ukrajinci už zápas s přehledem dotáhli k nečekané výhře. Papírový outsider skupiny tak má po třech duelech na kontě dvě vítězství, když na podzim doma porazil také Island.

Utkání kvalifikace mistrovství Evropy házenkářů v Sumech:

Ukrajina - ČR 26:23 (14:12)

Sestava a branky ČR: Mrkva, Galia - Hrstka 8, Bečvář 1, Jurka 6, Motl, Sobol, Horák, Stehlík 2, Babák 4, Linhart, Petrovský 1, Škvařil, Hanisch, Mubenzem, Landa 1. Nejvíce branek Ukrajiny: Žukov a Kozakevyč po 7, Tilte 6. Rozhodčí: Pandzič, Mosorinski (oba Srb.). Sedmimetrové hody: 8/7 - 5/4. Vyloučení: 7:8.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články