Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Čeští házenkáři prohráli na turnaji v Gdaňsku s Polskem

Gdaňsk - Čeští házenkáři prohráli po dramatické koncovce také druhý zápas na Novoročním turnaji v Polsku, domácímu výběru podlehli 32:33. Stejně jako v prvním duelu s Maďarskem hrál národní tým ve výrazně obměněné sestavě, největší hvězdy týmu v Gdaňsku chybí. Už první poločas byl většinou vyrovnaný, byť Češi vesměs dotahovali mírný náskok domácích. Svěřenci trenéra Martina Liptáka vedli pouze dvakrát - hned v úvodu 1:0 a podruhé 6:5. Turnaje se účastní také Slováci, kteří dnes prohráli 27:32 s Maďarskem.

V závěru poločasu využili Poláci soupeřovy slabší chvíle a utekli mu na čtyřbrankový rozdíl, o který ale v poslední desetiminutovce po několika přesilovkách zase přišli. Stav byl v té chvíli 28:28.

Dramatická koncovka ale patřila domácím, kteří museli tvrdě bránit těsný náskok. V českém výběru se nejvíce dařilo střelci devíti gólů Aloisi Mrázovi, o dvě branky méně přidal Tomáš Číp. 

Turnaj Češi završí sobotním duelem proti Slovákům, poté se tým vrátí do vlasti. V prvních dvou dnech příštího týdne se k výběru připojí i největší opory včetně Filipa Jíchy a během pondělí a úterý absolvují reprezentanti čtyři taktické tréninky. Další zápas kvalifikace na ME čeká Čechy v březnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články