Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Čeští házenkáři prohráli na ME s Francií o gól

Wiener Neustadt (Rakousko) - V druhém zápase na mistrovství Evropy házenkářů dnes čeští reprezentanti podlehli Francii 20:21. První poločas zápasu ve Wiener Neustadtu s mistry světa a olympijskými vítězi prohrál český celek o šest branek, po změně stran sice dokázal vyrovnat, ale závěr nezvládl. Přesto se v národním týmu opět zaskvěli aktivní Jícha se Sklenárem. K postupu do další fáze turnaje musejí v pátek zdolat Maďarsko.

Za necelých dvacet minut vedli Francouzi, které Češi dokázali v kvalifikaci o postup na šampionát v Brně porazit, už 10:3. Poté francouzský kouč stáhl ze hřiště nejlepšího hráče světa roku 2007 Karabatice a českému celku se podařilo hru vyrovnat. Po trefách Jíchy a Sklenára snížil na rozdíl čtyř branek.

Jíchův samostatný únik ale zlikvidoval jeho spoluhráč z Kielu Omeyer a místo snížení přišly další góly protivníka, který opět odskočil na sedmibrankový rozdíl. Do přestávky se ještě trefili Zdráhala a Nocar, přesto poslední slovo měl opět soupeř a šestibrankové vedení před přestávkou nevěstilo pro český celek nic dobrého.

Češi bojovali o remízu až do závěru

Po přestávce zvýšil rychle Ostertag, ale poté přišel zvrat. Především česká obrana začala pracovat a za ní se rozchytal ke skvělému výkonu Galia. Češi nedovolili mistrům světa skórovat dlouhých šestnáct minut a dokázali vyrovnat na 17:17. Hodně se o to zasloužili svým pohybem Sklenák, Zdráhala a Mičkal, kteří dokázali obranu soupeře rozběhat a poté překonávat Omeyera.

Francouzi se však díky trefám Abala a Narcisseho dostali do dvoubrankového vedení 20:18, na jediný gól snížil Jícha. Narcisse opět zvýšil, ale dvě minuty před koncem Filip zařídil dramatickou koncovku. V ní opět kraloval Omeyer. Devadesát sekund před koncem zlikvidoval střelu nejzkušenějšího českého hráče Filipa, a když deset vteřin před závěrečným hvizdech chytil i Sklenákův pokus, mohl se on i jeho spoluhráči radovat z výhry a jistého postupu.

Česká republika - Francie 20:21 (10:16)

Sestava a branky ČR: Štochl, Galia - Nocar 1, Vítek, Mičkal 2, Zdráhala 2, Vraný, Kubeš, Piskač, Jícha 6, Filip 5, Sobol, Mráz, Stehlík, Hynek, Sklenák 4.

Nejvíce branek Francie: Abalo 5, Narcisse 4, Bosquet 3. Rozhodčí: Kristiansen, Abrahamsen (oba Nor.). Sedmimetrové hody: 1/0 - 2/1. Vyloučení: 3:1. Diváci: 2100.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články