Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští házenkáři podruhé podlehli Švédům, tentokrát jen o dva góly

Malmö - Čeští házenkáři prohráli i druhý přípravný zápas ve Švédsku. Po pondělní porážce 28:34 v Jönköpingu tentokrát podlehli favoritovi po boji 27:29. Duel byl pro reprezentanty generálkou na nadcházející dva zápasy první fáze kvalifikace mistrovství světa proti Turecku v příštím týdnu.

Jakub Hrstka
zdroj: chf.ct autor: Alex Wipf

"Dnes jsme podali lepší výkon než v prvním utkání v Jönköpingu. Neměli jsme v naší hře tak dlouhá hluchá místa jako včera na konci prvního poločasu," řekl jeden z dvojice trenérů Jan Filip. "Máme radost z toho, že jsme se posunuli v obraně. Dostali jsme jen 29 gólů, oba brankáři zachytali velmi dobře. To je samozřejmě pozitivní," dodal.

Český celek, jemuž po operaci stydké kosti schází kapitán Filip Jícha, sehrál s vysokým favoritem vyrovnanější zápas než v pondělí. Svěřenci trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše sice stejně jako o den dříve prohráli první poločas, ale tentokrát jen o tři, a ne o sedm gólů.

Druhé dějství pak reprezentanti nad desátým celkem z loňského mistrovství světa v Kataru, který se chystá na nadcházející evropský šampionát v Polsku, znovu vyhráli. Češi dokázali srovnat na průběžných 17:17, pak se ještě přiblížili na rozdíl jedné branky, ale v závěru měl pevnější nervy favorit.

"Těšilo nás, jak náš tým bojoval až do konce. Kterýkoliv hráč se dnes objevil na hřišti, tak se snažil ze sebe dostat maximum a to je to, co potřebujeme," uvedl Filip.

Zápasy ve Švédsku byly pro národní celek poslední přípravou před vyvrcholením první fáze kvalifikace mistrovství světa. V ní Češi na podzim dvakrát porazili Belgii a 13. a 16. ledna nastoupí dvakrát proti Turecku, nejprve na soupeřově půdě a poté doma. Do červnového play-off o účast na šampionátu postoupí z tříčlenné skupiny jen vítěz.

Švédsko - ČR 29:27 (15:12)

Branky ČR: Hrstka 7, Škvařil, Zdráhala, Jurka, Stehlík a Babák po 3, L. Petrovský a Bečvář po 2, Hes.

Nejvíce branek Švédska: Ekberg 5. Rozhodčí: Gjerding, Hansen (oba Dán.). Vyloučení: 0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články