Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští házenkáři podlehli Polsku o gól a do semifinále ME nepostoupí

Innsbruck – Čeští házenkáři prohráli ve druhém zápase ve čtvrtfinálové skupině ME s Polskem 34:35. V tabulce mají dva body a do semifinále nepostoupí. Naopak výhra našim severním sousedům postup velmi přiblížila. Ve stejné čtvrtfinálové skupině dnes házenkáři Slovinska prohráli s Francií 28:37, přestože ještě v poločase vedli. Němci pokračují v nevýrazných výkonech. Tentokráte nestačili na Španěly a prohráli 20:25.

Trenéři českého celku opět poslali do branky Štochla, ale po šesti polských střelách lovil šestkrát míč ze své sítě a rychle jej vystřídal Galia. Přesto český tým držel vyrovnané skóre, když se k tradičnímu kanonýrovi Jíchovi přidali další spojky Sklenák a Vítek. Po čtvrthodině hry se Češi díky brance Kubeše poprvé dostali do vedení, ale poté nastřelili dvě tyče a Poláci skóre opět obrátili.

Hrálo se ve velkém tempu, ani jeden tým nevynechal jedinou příležitost k rychlému útoku. Českým hráčům se dařila především střelba z místa spojek a po dvaceti minutách "vyhnali" z branky i Szmala, který byl do dnešního souboje nejlepším gólmanem šampionátu. Nahradil jej mladý Wyszomirski.

VIDEO

Záznam utkání Polsko - Česko můžete zhlédnout zde.

Polský kouč Wenta pravidelně střídal a každý z hráčů, který přišel na palubovku, byl pro českou branku nebezpečný. Střelecky dělal české obraně největší problémy Jurecki. Jeho zásluhou Poláci odskočili v závěru poločasu na dvoubrankový rozdíl, ale poslední minuty patřily českému celku. Vítek snížil, Sklenák vyrovnal a vedení před přestávkou zařídil svou první brankou na šampionátu Sobol.

Výborný výkon celého týmu nestačil

Po pauze se Poláci rychle dostali do vedení a soupeř dlouho jen dotahoval. Oproti minulým zápasům se českému týmu nedařilo tolik v obraně, Poláci stříleli z jasných pozic, a tak ani Galia tak úspěšný nebyl. Na českých hráčích se začala projevovat únava, a když Jurkowicz zvýšil poprvé v zápasu náskok Polska na třígólový rozdíl (30:27), zdálo se, že je rozhodnuto. Svěřenci kouče Martina Liptáka se ale nevzdali. Zlepšenou obranu podpořil dvěma dobrými zákroky Galia a vyšla sázka na riziko. Třikrát se podařilo vypíchnout soupeři míč a po rychlých protiútocích zakončených Nocarem, Vraným a Kubešem vedli Češi 32:31.

V dramatickém závěru byli ale šťastnější soupeři. Vítek nastřelil tyč a dva nesmírně důležité góly dal Lijewski. Tři minuty před koncem vyrovnal Sklenák, ale další dvě branky posadily do sedla Poláky. V závěru snížil ještě Vraný, ale když pak chytil Galia soupeřův pokus, bylo již těsně před koncem a ke střele se český tým nedostal.

Česká republika - Polsko 34:35 (19:18)

Sestava a branky ČR: Štochl, Galia - Nocar 2, Vítek 5, Mičkal, Zdráhala 1, Vraný 3, Kubeš 2, Piskač 4, Jícha 7, Filip 4, Sobol 1, Mráz, Stehlík, Hynek, Sklenák 5. Nejvíce branek Polska: Jurecki 7, Bielecki 6, Jurasik 5, Tluczynski 5/3. Rozhodčí: Abrahamsen, Kristiansen (oba Nor.). Sedmimetrové hody: 3/3 - 0. Vyloučení: 3:1. Diváci: 4500.

Polští házenkáři
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články