Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Čeští házenkáři nestačili ani na Japonsko. Na turnaji v Polsku skončili poslední

Prohráli sice s účastníkem lednového MS, ale je to překvapivá porážka. Čeští házenkáři na turnaji čtyř zemí v Polsku padli i ve druhém zápase. Po páteční porážce s Rumuny v duelu o třetí místo podlehli Japonsku 25:27 a skončili poslední. Reprezentanti v Opolí startovali bez řady opor.

Roman Bečvář
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Na rozdíl od pátečního zápasu s Rumunskem český celek vstoupil do utkání s Japonskem lépe a jako první odskočil do dvoubrankového vedení. Asijský celek ale rychle srovnal a v poločase se šlo do kabin za nerozhodného stavu 13:13.

České mužstvo po změn stran ještě jednou vedlo, ale závěr patřil Japoncům. Po gólové šňůře získali rozhodující tříbrankové vedení a dokráčeli za cenným vítězstvím.

"Do zápasu se nám podařilo vstoupit lépe než včera, ve druhém poločase nám ale chyběla energie a tam, kde se rozhodují situace, jsme do toho nebyli schopni jít na sto procent. Nevytvořili jsme si šance, jaké jsme chtěli, a když jsme si je vytvořili, nebyli jsme schopni je proměnit. Soupeř měl minimálně ve druhém poločase víc energie i sil," uvedl kouč Jan Filip.

Národní celek v Polsku postrádal tradiční opory v čele s Ondřejem Zdráhalou, Pavlem Horákem a Jakubem Hrstkou. "Pro nás bylo důležité, že jsme mohli vyzkoušet hráče, které jsme tady měli. Odehráli jsme dva vyrovnané zápasy a ukázalo nám to, co můžeme od některých hráčů očekávat. Na to, že jsme v této sestavě absolvovali prakticky jen necelé dva tréninky, to nebylo špatné. Sice jsme nevyhráli, důležité ale bylo tyto hráče vyzkoušet do budoucna," uvedl Filip.

"Nevyhráli jsme žádný zápas, ale to nebylo cílem. Trenéři potřebovali otestovat hráče, což si myslím, že se povedlo. Ostudu jsme neudělali a myslím, že se na to dalo dívat," prohlásil křídelník Marek Vančo.

Od 2. ledna se reprezentanti budou v Chebu chystat na dva přípravné zápasy. Nejprve 4. ledna nastoupí v Hannoveru proti Německu a 8. ledna v Chebu proti Argentině. Oba soupeři se připravují na lednové mistrovství světa, kam český tým neprošel.

Přípravný turnaj házenkářů v Opolí (Polsko):

o 3. místo: ČR - Japonsko 25:27 (13:13)

Sestava a branky ČR: Galia, Adamík - Bečvář 1, Štěrba 4, Kašpárek 3, Šlachta 1, Škvařil, Vančo 1, Poloz 1, Patzel 2, Solák, Šafránek 2, Užek 1, Mubenzem 1, Monczka 5, Zeman 3.

Nejvíce branek Japonska: Tokuda 11. Sedmimetrové hody: 5/3 - 2/1. Vyloučení: 4:3.

finále: Polsko - Rumunsko 24:24 (9:10), sedmimetrové hody 6:5

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články