Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čeští házenkáři jdou v kvalifikaci na Belgii, jasným cílem je postup

Praha - Poprvé od roku 2006 se čeští házenkáři představí v předkvalifikaci o účast na mistrovství světa. Svěřenci trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše domácím zápasem v Praze proti Belgii rozehrají tříčlennou skupinu, ve které je ještě Turecko, a jako jasný papírový favorit neberou nic jiného než postup do červnového play-off. Do něj projde pouze vítěz. Utkání sledujte živě od 17:00 na programu ČT sport a našem webu.

Filip Jícha
zdroj: Pavel Lebeda/chf.cz

"Naším cílem a samozřejmě i povinností je z téhle skupiny postoupit a dostat se do play-off. Ale pro to musíme předvést výkony někde na našem maximu. Pak si myslím, že budeme úspěšní," řekl Filip. Belgie ani Turecko nepatří k silným týmům, Češi ale nic nepodceňují. "Musíme ke každému zápasu proti jakémukoliv soupeři nastoupit s maximálním respektem a maximálně koncentrovaní. Musíme být připraveni. Pokud by tomu tak nebylo, pak jsou výsledky takové, jaké si člověk nepřeje," podotkl Filip.

"Určitě Belgie není soupeř z evropské špičky, ale upřímně ani my nepatříme do světové špičky. Ale doufám, že by to neměl být souboj dvou mančaftů, které jsou na tom výkonnostně stejně. Každopádně si nesmíme dovolit podcenit žádného soupeře," varoval kapitán Filip Jícha, který vinou zdravotních problémů nehrál za reprezentaci od lednového světového šampionátu.

"Pro mě byl vždy nároďák nový impulz do mé práce. Vždy jsem jezdil za klukama rád, i když poslední dobou si ze mě utahovali, že jsem spíš takový daviscupový nehrající kapitán. Jsem hrozně rád, že tady můžu být zpět jako hráč, i když nějaké úlevy na tréninku ještě musím mít," doplnila letní posila Barcelony. Reprezentanti naposledy museli absolvovat už úvodní fázi kvalifikace v letech 2005 a 2006. Od té doby vždy hráli pouze rozhodující dvojzápas v play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáře čeká na úvod kvalifikace o MS 2017 Belgie

"Nevidím v tom nějaký velký problém. Asi pro ty hráče je lepší, když jde o hodně, hraje se kvalifikace než nějaký přípravný zápas. Ale my musíme přistupovat k jakémukoliv zápasu maximálně zodpovědně, chceme se každý zápas a trénink o kousek posunout dál," podotkl Filip. Belgii mají čeští trenéři dobře zmapovanou.

"V kvalifikaci byli schopni vyhrát na Kypru, doma porazili Řecko a prohráli v Řecku. Na jejich hře je patrná obrovská chuť, za jakéhokoliv stavu se snaží dodržovat jejich systém. V tomhle mohou být nebezpeční. Ale my se musíme soustředit sami na sebe. Pokud budeme hrát to, co máme v repertoáru a co si přejeme, mělo by to na ně platit," dodal Filip. Odveta se bude hrát v sobotu v Kortrijku. Se zbylým týmem ve skupině Tureckem se reprezentanti utkají v lednu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články